”Caruselul AS – Caruselul Abilităților Speciale” – un proiect de suflet

Organizația pentru copii și adulți cu nevoi speciale ”TREBUIE!” Brăila și partenerii Asociația Botez Vlad Sergiu și SOS AUTISM Brăila desfășoară în perioada 2 noiembrie – 4 decembrie 2020 o serie de activități în cadrul proiectului ”Caruselul AS – Caruselul Abilităților speciale”.

„Persoanele cu dizabilități – mai ales cele psihice, sunt mai mult decât vulnerabile în pandemia de COVID-19, nu doar urmare a condițiilor deosebite – purtarea măștii de protecție, distanțarea – cât mai ales a absenței activităților terapeutice și ocupaționale adecvate. Astfel, cu cât stau mai mult acasă, aceste persoane cu atât pierd mai mult din abilitățile dobândite cu greu înainte. Pe acest fond s-a impus proiectul «Caruselul AS – Caruselul Abilităților special», de care beneficiază Organizația pentru copii și adulți cu nevoi speciale «TREBUIE!» Brăila și partenerii: Asociația Botez Vlad Sergiu și SOS AUTISM Brăila.

Proiectul este finanțat prin Direcția Județeană de Sport și Tineret Brăila și a permis achiziționarea de materiale care să devină obiecte pentru un târg de sărbători special, online (pe paginile Facebook ale beneficiarilor), banii obținuți din vânzare fiind de mare folos organizațiilor menționate în derularea activităților destinate ajutorului medical-ocupațional (terapii diverse, inclusiv sportive etc) absolut necesar.

Multe dintre obiecte au fost lucrate acasă. Tineri voluntari de la Colegiile Naționale «Gh. Munteanu-Murgoci» și «Nicolae Bălcescu», Liceul Teoretic «Mihail Sebastian» și nu numai, s-au implicat în activități practice, în perioada 2 noiembrie – 25 noiembrie 2020, cu respectarea tuturor normelor legale din pandemie.

Spre exemplu, la centrul de zi «CATI» de la Organizația «TREBUIE» au venit puțini tineri voluntari și beneficiari, dar întâlnirea a fost utilă ambelor părți. Practic, a fost un dublu beneficiu, la cel de voluntariat adăugându-se o mare lecție de viață”, se arată într-un comunicat dat publicității.