Caruz saluta desconspirarea comerciantilor de carne stricata

caruz ghe 2

*patronul Complexului de porci din Braila, Gheorghe Caruz, spera ca actiunile DIICOT de azi sa-i sperie pe oamenii de afaceri care fac bani din punerea in circulatie  a carnii alterate

Patronul Complexului de porci din Braila, Gheorghe Caruz, saluta actiunile in forta desfasurate astazi de procurorii  Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, impreuna cu Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate și Directia Generale   Anticoruptie, pentru destructurarea a doua grupuri infractionale organizate, specializate in infractiuni de evaziune fiscala, spalare de bani, punere in circulatie de produse alterate si trafic de influenta.

Mai exact, este vorba de circa 80 de persoane suspectate ca, prin intermediul unor societati comerciale din România achizitionau in principal carne si oua din state membre UE fara plata TVA, dupa care marfa era vânduta catre beneficiarul final prin adaugarea TVA. De asemenea, exista suspiciuni de punere in circulatie de produse alterate, care erau trimise catre abatoare pentru a fi procesate si amestecate cu alte produse care ulterior au fost puse in consum.

Caruz spera ca aceste actiuni vor constitui un exemplu pentru cei care se ocupa cu astfel de activitati ilegale si ii va descuraja sa continue pe aceeasi linie. Omul de afaceri brailean ne-a explicat cum actioneaza acesti infractori, care, spune el, prin activitatea lor infractionala, afecteaza grav nu doar economia nationala, ci si sanatatea populatiei.

)