CĂTĂLIN BOBOC, CANDIDAT AL ALIANȚEI PNL- BRĂILA NOUĂ: AM DECIS SĂ CANDIDEZ LA FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL CONSILIULUI JUDEȚEAN PENTRU CĂ BRĂILA MERITĂ MAI MULT, MULT MAI MULT!

„Dacă voi fi ales președinte al Consiliului Județean Brăila, una dintre prioritățile mele va fi înființarea Parcului industrial «Brăila Nord», un proiect care să sprijine mediul de afaceri și să creeze 3.000 de locuri de muncă” – este ceea ce spune liberalul Cătălin Boboc, care candidează la alegerile locale din 27 septembrie pentru funcția amintită.

Boboc se prezintă astfel: „Am 44 de ani, sunt de profesie jurist și am decis să candidez la funcția de președinte al Consiliului Județean pentru că Brăila merită mai mult, mult mai mult! Și nu ultimele locuri din țară când vorbim de calitatea vieții, sărăcie, investiții, salarii și, mai ales când vorbim de tineri, un segment ignorat, ani la rând, de administrația PSD. Și nu o spun eu. Potrivit statisticilor recente, Brăila a ajuns municipiul cu cea mai îmbătrânită populație din România, cu cea mai scăzută pondere a segmentului tânăr (14-35 ani) și în care s-a înregistrat cea mai mare valoare a migrației din țară. Tot în administrația PSD, Brăila a ajuns pe penultimul loc din țară la absorbția de fonduri europene în 2014-2020, cu doar 54 de proiecte aprobate, în timp ce Tulcea, de exemplu, a avut, atenție, de aproape 6 ori mai mult, 318 proiecte!

Împreună, vreau să schimbăm aceste lucruri! Și chiar dacă va fi greu, sunt convins că se poate! Se poate, dar cu investiții majore, atât din buget, cât mai ales din fonduri europene, iar dacă voi fi ales președinte al Consiliului Județean Brăila, una dintre prioritățile mele va fi înființarea Parcului industrial «Brăila Nord», un proiect care să sprijine mediul de afaceri și să creeze 3.000 de locuri de muncă. Un proiect care să facă din Brăila un județ activ, Brăila activă fiind unul dintre pilonii proiectului de relansare economică pe care l-am propus pentru Brăila.

Tot pentru Brăila activă trebuie să dezvoltăm județul prin înființarea Zonei metropolitane, astfel încât să crească și mobilitatea periurbană, să coordonăm mai bine proiectele și să construim locuințe pentru tineri.

Totodată, consider că este mai mult decât necesar să înființăm Asociația «Fabricat în Brăila», astfel încât să sprijinim și să încurajăm brăilenii să producă și să vândă pe rafturile marilor centre comerciale, din țară și de ce nu, din străinătate. Un proiect cu dublu câștig, atât pentru economia locală, încurajând astfel consumul și achiziționarea produselor fabricate în Brăila și va fi, de asemenea un plus de imagine pentru Brăila.

Binențeles, la capitolul imagine Brăila are mult de recuperat, însă din fericire, județul nostru a fost înzestrat cu bogății, datorită așezării geografice, dar care nu au fost exploatate deloc de actuala administrație. Vreau să dezvoltăm turismul, să valorificăm Dunărea, rezervele de apă termală din județ, lacurile sărate și să facem din fostele conace ale Brăilei o carte de vizită pentru turiști.

Un alt pilon pe care am construit proiectul de relansare economică este «Brăila civilizată» și pentru ca acest pilon să prindă formă trebuie să începem cu investiții masive în sănătate, în spitalele din Brăila, unde să vină medicii cu încredere, unde pacienții să fie tratați așa cum merită și unde, obligatoriu, trebuie să avem un spital «Mama și copilul». Tot pentru copii am gândit construirea unui campus comun pentru tinerii instituționalizați și bătrâni.

Dar pentru o Brăila civilizată este important să avem și în județ apă potabilă, canalizare și gaze naturale pentru toți, trebuie să avem un județ cu drumuri sigure, nu cârpite și denivelate, un județ prieten cu mediul, dar și cu contribuabilii.

La fel de important este și proiectul privind Înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară, pentru demararea procedurilor de construcție a Aeroportului «Dunărea de Jos», un proiect atât de vechi și pomenit în campaniile electorale, încât brăilenii abia dacă mai cred într-o astfel de investiție, dar consider că nimic nu este imposibil, nici măcar construirea unui aeroport pentru Brăila și Galați.

Totuși, pe lângă infrastructură, cred că avem nevoie și de o Brăila a tinerilor, unde trebuie să investim în  cultură, în educație, sport și în activități de petrecere a timpului liber de ce nu, pe modelul «Cluj Never sleeps». Așadar, modele de bună practică avem! Trebuie doar să începem!

Mândri din nou de Brăila noastră!”.