CĂTĂLIN BOBOC, CANDIDAT LA PREȘEDINȚIA CJ BRĂILA: CEL MAI MULT ÎN JUDEȚUL BRĂILA, ÎN MEDIUL RURAL, OAMENII AU NEVOIE DE LOCURI DE MUNCĂ ȘI DE ASISTENȚĂ MEDICALĂ

„Eu sunt candidatul celor care își doresc și cred că la Brăila se poate să fim mândri din nou” – este declarația făcută aseară de Cătălin Boboc, candidatul Alianței PNL- Brăila Nouă la președinția Consiliului Județean.

La evenimentul care a marcat lansarea oficială a candidaților acestei alianțe la alegerile locale din septembrie, Boboc a vorbit despre faptul că Brăila „are un mare potențial, dar cu un potențial nu faci nimic dacă doar îl constați: „Îmi iubesc orașul, chiar dacă astăzi nu este acolo unde noi, cu toții, ne-am dori să fie. Iubesc orașul nostru pentru că are un mare potențial, dar cu un potențial nu faci nimic dacă doar îl constați, cu un potențial poți să faci ceva dacă propui niște proiecte, facă vii cu niște idei.

Este trist, oricât de mult ți-ai iubi județul, să vezi astăzi că este ultimul în multe statistici, să vezi că este ultimul județ din țară atunci când vorbim de fonduri europene, atunci când orașe și județe din România se laudă cu sume de zeci de ori mai mari.

Este trist să vedem că avem una dintre cele mai îmbătrânite populații, este trist să vedem că avem în regiunea noastră al doilea de la coadă salariu minim.

Eu îmi doresc să fiu mândru din nou de Brăila noastră și sunt convins că se poate și avem exemple de administrații liberale în România în care se vede cu ochiul liber că se poate.

Îmi doresc o Brăila activă, asta însemnând că podul peste Dunăre de la Brăila nu va rămâne doar cea mai spectaculoasă construcție din România de după Revoluție, ci va fi conectată și exploatată din punct de vedere al potențialului economic pe care îl are. Și pentru asta un parc industrial trebuie obligatoriu construit, pentru ca acolo să vină investitori, pentru că altfel nu poate crește salariul în Brăila.

Sănătatea nu mai trebuie să fie doar o poveste și nu mai trebuie să fie doar un loc spre care dirijăm bani foarte mulți, fără niciun proiect, fără nicio perspectivă.

Lipsa de medici nu poate fi rezolvată doar dacă noi vom merge și vom invita medici din alte județe să vină la Brăila. Trebuie să le creăm aici un mediu în care să-și dorească să vină cu familiile lor.

Noi în județ avem nevoie să fim lângă comunități. Și avem nevoie să fim lângă comunități ca să le ajutăm să se dezvolte. Când spun «să se dezvolte» nu mă refer la a le oferi niște sume de bani pentru a face proiecte mărunte. Cel mai mult în județul Brăila în mediul rural oamenii au nevoie de locuri de muncă. Au, de asemenea, nevoie de asistență medicală”.

Declarația integrală a lui Cătălin Boboc o puteți urmări aici: