CĂTĂLIN BOBOC, CANDIDAT LA PREȘEDINȚIA CJ: ÎN VIZIUNEA NOASTRĂ LIBERALĂ, MOTORUL UNUI JUDEȚ ACTIV ESTE ALIMENTAT DOAR DIN REZERVORUL ECONOMIC

Candidatul liberal la președinția Consiliului Județean Brăila, Cătălin Boboc, militează pentru o schimbare susținută de dezvoltarea economică a zonei, care să aibă ca rezultat ceea ce el numește „Brăila activă”.

În viziunea lui Boboc, una dintre măsurile care ar conduce la schimbarea în bine ar fi înființarea Zonei Metropolitane Brăila, liberalul dând și câteva detalii în acest sens: „De ce Brăila activă?

Din păcate, statisticile recente de la nivel național au poziționat județul nostru pe ultimele locuri la multe capitole, din cauza tandemului local al PSD, care nu a făcut decât să transforme Brăila într-un județ inert din punct de vedere economic.

Ei bine, în viziunea noastră liberală, motorul unui județ activ este alimentat doar din rezervorul economic. Ori, fără forță de muncă, mediu de afaceri, idei și proiecte de dezvoltare, susținute prin fonduri europene și de la bugetul de stat, rezervorul va rămâne gol și, din păcate, «martorii de bord» sunt deja roșii de ani buni la Brăila.

Înființarea Zonei Metropolitane Brăila

Măsuri:

*adoptarea Hotărârilor de Consilii necesare pentru înființarea Zonei Metropolitane Brăila, pe o rază de 30 km, conform legii;

*asocierea cu operatorul de transport public de călători «Braicar» și transformarea acestuia în operator metropolitan (periurban);

*atragerea de fonduri europene, pe principiul coeziunii, pentru investiții în transport, sănătate, infrastructură rutieră și servicii, ținând cont de noile condiții pentru acordarea fondurilor europene în exercițiul bugetar 2021-2027.

Scopul:

-creșterea mobilității periurbane necesară dezvoltării socio-economice;

-crearea de noi oportunități de afaceri;

-coordonarea mai bună a proiectelor de mediu, infrastructură și din sănătate.

– construcția și amenajarea de locuințe pentru tineri;

În România sunt în acest moment 22 de zone metropolitane, cu un nivel de dezvoltare net superior centrelor urbane și localităților care nu s-au asociat într-o zonă metropolitană”.