CĂTĂLIN BOBOC, CANDIDAT PNL LA FUNCȚIA DE PREȘEDINTE CJ: VREAU SĂ RIDICĂM BRĂILA LA ADEVĂRATUL SĂU POTENȚIAL ȘI SĂ-L SCOATEM DIN TOPURILE CELOR MAI SĂRACE ȘI ÎMBĂTRÂNITE JUDEȚE DIN ROMÂNIA

Fostul prefect al județului Brăila, Cătălin Boboc, declară că a decis să candideze la președinția CJ pentru că vrea „să scoatem Brăila din umbră, să dăm meșurile jos, să reparăm, să construim pentru noi și pentru viitoarele generații”.

Boboc s-a prezentat în calitate de candidat în felul următor: „Dragii mei, iubesc Brăila! Aici am deschis ochii, am crescut, am devenit tată și încet, încet am început să clădesc în jurul acestui statut. Muncesc de când mă știu! Asta am văzut la părinți și asta fac încă de când aveam 15 ani, iar asta m-a ajutat enorm. M-a ajutat să prețuiesc munca și adevăratele valori. M-a ajutat să prețuiesc sudoarea părinților, care au lucrat în agricultură, chiar tatăl meu, o bună perioadă a lucrat în Insula Mare a Brăilei. Din păcate, însă, pe el l-am pierdut la vârsta de 8 ani. Am crescut cu mama și cu sora mea mai mică și am învățat că atunci când apare o problemă trebuie să caut singur soluții, nu pe cineva care să mi le rezolve.

Am devenit un tânăr idealist care crede și acum, la vârsta maturității, că orice se poate, dacă ești perseverent și te dedici, iar eu, încă de la 27 de ani am ales să mă implic în viața publică. Am intrat în Partidul Național Liberal cu convingerea că noi, oamenii, avem datoria de a construi și de a fructifica ceea ce ne-a lăsat Dumnezeu.

Brăila, din fericire, a fost înzestrată cu bogății, așa cum puține județe din România au. Având solul fertil și portul la Dunăre prin care, în vremurile de odinioară, grânele erau trimise în lumea întreagă, Brăila avea o contribuţie masivă la bunăstarea ţării. O așezare geografică favorabilă pentru o agricultură durabilă și comerț, avantaje pe care, din păcate, nimeni din administrația județului nu le-a mai exploatat în ultimii ani.

Dragilor, iubesc Brăila și pentru asta am decis să mă retrag din funcția de prefect al județului și să candidez la președinția Consiliului Județean. Mult prea mult timp, județul nostru a fost secat de șansele lui de dezvoltare economică care să valorifice potențialul formidabil al acestor oameni cinstiți și harnici de aici, oameni profesioniști și calificați, dar care, fără un trai decent, și-au căutat recunoașterea în alte țări. Cum este posibil ca un județ atât de bogat ca Brăila, să ajungă, în secolul XXI, în topul celor mai sărace, dar și îmbătrânite județe din România?! Cum este posibil ca un fost principal port al țării, pe unde trecea, în anii 1910-1911, cea mai mare parte a cerealelor din Romania și unde se dădea ora exactă în agricultură, cu Bursa de cereale, cu Insula Mare a Brăilei considerată grânarul Europei, cu brăileni de excepție care au scris istorie, precum Ana Aslan, Fănuș Neagu, Panait Istrati, dar și mulți alți iluștri români care au lăsat o amprentă puternică în patrimoniul urbei noastre, ca Anghel Saligny, inginerul care a construit, celebra Moară Violatos, considerată cea mai mare moară pe bază de abur din Estul Europei, să ajungă doar un județ cu legende frumoase, doar un județ de tranzit pentru turiști?

Astăzi vorbim despre un județ în care, pe fondul sărăciei, a scăzut alarmant natalitatea, iar exodul forței de muncă este tot mai mare, de la o zi la alta. Ei bine, împreună, vreau să schimbăm aceste lucruri! Vreau să scoatem Brăila din umbră, să dăm meșurile jos, să reparăm, să construim pentru noi și pentru viitoarele generații! Vreau să ridicăm Brăila la adevăratul său potențial și să-l scoatem din topurile celor mai sărace și îmbătrânite județe din România. Haideți să fim MÂNDRI DIN NOU!

Și chiar dacă suntem departe de acest ideal, eu sunt convins că se poate , iar pentru a ne apropia de acest deziderat, am renunțat la orgolii și am decis formarea unei alianțe locale cu Partidul Brăila Nouă, reprezentat de Lucian Căprariu, care va candida la alegerile locale din 27 septembrie pentru funcția de primar al municipiului Brăila. Împreună, vrem să facem din Brăila județul la care visăm cu toții, în care oamenii cresc, rămân și trăiesc demn.

Haideți să facem, din nou Brăila ACTIVĂ, Brăila CIVILIZATĂ și Brăila TINERILOR! Mândri, din nou de Brăila noastră!”.