Cătălin Boboc, care a rămas secretar de stat în Ministerul Muncii, deși nu e propus/ susținut nici de PNL Brăila, nici de PNL Galați: „Am fost propus sau susținut de suficient de mulți membri din BPN”

Nu este propus/ susținut de PNL Brăila, nu este propus/ susținut de PNL Galați, dar ocupă funcția de secretar de stat la Ministerul Muncii care îi aparține PNL Galați – este vorba despre brăileanul Cătălin Boboc, care reușește performanța să rămână fixat în fotoliul de la Ministerul amintit, în ciuda faptului că nu-i reprezintă acolo nici liberalii brăileni, nici pe cei gălățeni, fiindcă nimeni nu și-l asumă.

Boboc a fost întrebat ieri, într-o emisiune la Reperul TV, cum explică această situație, iar Boboc a evitat în primă instanță un răspuns clar: „Funcțiile acestea de secretar de stat sunt niște funcții în aparatele ministerelor pe care, sigur, partidele și le asumă, conform unui algoritm pe care l-am discutat cu cei din alianța. Mai departe, evident că cineva trebuie să propună oameni pentru diferite funcții, pentru diferite poziții.

În ceea ce mă privește, știți că sunt aici nu de acum, de mult timp, iar numirile de secretar de stat se fac în baza unui vot în Biroul Politic Național. Așa a fost și în cazul meu, există o decizie a BPN de multă vreme. Așadar, celelalte discuții, negocieri… sigur că da, e normal, e firesc, filialele trebuie să propună oameni, sunt absolut convins că în orice județ există oameni care se pricep pe diferite domenii. Până la urmă de asta ai și nevoie la nivelul Guvernului, de oameni care au o anumită expertiză, ca să faci lucrurile să meargă, dar nu este condiția obligatorie sau primordială. Și știți că în spațiul public au fost anumite discuții despre numiri – nu doar în privința secretarilor de stat –, diferite propuneri făcute de partide politice care n-au fost tocmai în concordanță cu nevoile acelei poziții”.

Întrebat încă o dată cine l-a propus pe el în funcția de secretar de stat, Boboc a spus: „La momentul la care a fost acel vot în BPN, pot să spun că am fost propus sau susținut de mai mulți, de suficient de mulți membri din BPN”.

În contextul în care președintele PNL Galați, George Stângă, a confirmat faptul că funcția ocupată de Boboc aparține Galațiului și a spus că în momentul în care se vor încheia negocierile între PNL și PSD, liberalii gălățenii vor desemna un membru de-al organizației lor care să o ocupe, Boboc a comentat: „Nici nu aveam cum să fiu propunerea PNL Galați… Sigur, am o relație foarte în regulă, comunicăm, colaborăm, dar evident că nu am fost propunerea Galațiului. Politic vorbind, eu sunt membru PNL Brăila – anul viitor fac 20 de ani de când sunt membru PNL Brăila și am de gând să fac mai mulți.

Colaborarea și comunicarea mea cu colegii din Galați, cu George Stângă, e foarte în regulă, dar una-i una, alta-i alta.

Aceste funcții sunt asumate politic. Atâta timp cât Biroul Național consideră oportună menținerea oricărui om în orice funcție, lucrurile se întâmplă așa. Când niște schimbări trebuie făcute, indiferent de ce persoane vorbim, de pe orice poziție, atunci schimbările acelea vor fi făcute”.