CĂTĂLIN BOBOC: CINE ÎȘI FACE PLANURI BAZÂNDU-SE PE MODUL ÎN CARE ARATĂ PNL BRĂILA ASTĂZI, ÎȘI FACE PLANURI DEGEABA. SCORUL OBȚINUT NU ESTE ÎNTÂMPLĂTOR. CINE ÎȘI FACE PLANURI ACUM E UN BOU!

Candidatul PNL la președinția CJ Brăila, Cătălin Boboc, neagă că ar avea vreun plan în sensul de a reveni în funcția de prefect al județului sau de a prelua conducerea organizației județene PNL Brăila, în locul lui Alexandru Dănăilă, urmând să candideze și la alegerile parlamentare.

Boboc a înregistrat un scor de aproape 24% la alegerile locale din 27 septembrie, în timp ce contracandidatul său, Iulian Chiriac (PSD) a obținut peste 50% din voturi, iar la Consiliul Județean, PSD și-a adjudecat peste 47% din voturi, în timp ce PNL a obținut doar 26% din voturi. Înfrângerea PNL Brăila a fost însă pe toată linia, fiindcă și la Consiliul Local Municipal, PSD a obținut 50% din voturi, în timp ce liberalii a adunat puțin peste 18% din voturi, iar în județ PNL a pierdut mai multe primării.

În acest context, în care informațiile pe surse vorbesc despre revenirea lui Boboc în funcția de prefect sau de numirea lui la conducerea PNL Brăila, în locul lui Alexandru Dănăilă, liberalul neagă categoric că ar fi discutat cu cineva din conducerea partidului despre aceste lucruri: „Vă spun cu toată fermitatea că nu am avut nicio discuție cu nimeni cu privire la acest gen de lucruri, nu am vorbit nici măcar la modul general cu cineva de la București în această perioadă, nu sunt la București, nu mă duc mâine la Biroul Politic Național.

Am cerut colegilor de la partid să ne vedem noi între noi acolo, la PNL Brăila, să vedem care este situația, să discutăm ce am făcut bine, ce am făcut rău.

Ca să-mi asum rezultatul acestor alegeri, mi-aș asuma cu drag, cum am mai făcut-o o dată, dar niciodată, atunci când pierzi sau când câștigi, nu pierzi singur și nu câștigi singur. Eu cred că așa este onorabil să facem, să ne adunăm și să discutăm despre rezultatele acestor alegeri.

Eu când am revenit în partid, am revenit ca simplu membru; de dat demisia, nu am din ce, că sunt simplu membru de partid și cred că ar trebui să se gândească bine cei care dau pe surse astfel de informații false, care mă plasează pe mine în diferite acțiuni total neadevărate. Ei ar trebui să se gândească bine dacă nu cumva când ar fi trebuit să se ocupe de campanie, de fapt, au făcut anticampanie și dacă nu ar trebui să-și asume. Nu vreau să spun cine, nu vreau să intru într-o polemică.

Poate am făcut multe la viața mea, dar am încercat întotdeauna să nu fac rău partidului și membrilor PNL.

În privința viitoarelor alegeri, nu mă interesează și nu voi candida, o spun răspicat, nu voi candida la parlamentare, nu mă interesează și am spus și înainte de aceste alegeri. Am alte obiective pentru viitor.

Eu eram ferm convins că dacă tragem cu toții, chiar există șansa și chiar vom putea câștiga președinția CJ; nu mi-am făcut niciun plan pe mai departe, pentru că eu chiar am crezut că putem reuși. Condiția era una singură: să tragem toți la aceeași căruță, să credem toți că se poate.

Nu am avut cu absolut nimeni din conducerea partidului niciun fel de discuție despre ideea de a fi numit din nou prefect”.

Întrebat dacă în cazul în care i se va propune să fie numit din nou prefect, va accepta, Boboc a spus: „Dacă mi se propune, am să mă gândesc, pentru că planurile mele erau cu totul și cu totul altele”.

Întrebat dacă în cazul în care i se va propune funcția de președinte PNL Brăila, va accepta, liberalul a răspuns: „Dacă mi se va propune asta, o să mă gândesc foarte, foarte serios, dar 99% vă spun că nu, că nu ăsta este obiectivul meu.

Dar vreau să vă spun ceva: nu eu am condus în ultimii 4 ani PNL Brăila. Eu am fost foarte puțin implicat în toate treburile partidului. Nu eu am împiedicat pe cineva să crească în acest timp, astfel încât să vină să spună «Vreau să candidez, pot și vreau să intru într-o bătălie electorală!» “.

L-am mai întrebat pe Cătălin Boboc care sunt planurile sale, dacă spune că nici funcția de prefect și nici cea de președinte PNL Brăila nu intră în planurile sale.

Acesta a răspuns: „Planurile mele țin foarte mult de modul în care ne organizăm, strângem rândurile, ne apucăm de treabă, pentru că vin alegerile generale. Unii colegi se gândesc să candideze la alegerile parlamentare, avem organizații din județ pe care trebuie să le restructurăm, avem organizații pe care poate le-am pierdut cu totul și trebuie să le refacem. Astea sunt planurile mele”.

În ceea ce privește faptul că aceste planuri vor mai greu de realizat dacă el rămâne un simplu membru de partid, fără nicio funcție de conducere, Boboc a comentat: „Eu sunt un simplu membru cu destulă vechime în partid și cu destulă experiență. Am trecut prin multe și vreau să folosesc această experiență, astfel încât cu toții să punem umăr lângă umăr și să încercăm să construim ceva. Asta îmi doresc eu în momentul ăsta. Din punct de vedere politic, oricare dintre noi care își face alte planuri bazându-se pe modul în care arată organizația astăzi – pentru că scorul obținut nu este întâmplător -, își face planuri degeaba. Puteți să scrieți asta: cine își face planuri de acest gen acum e un bou!

Asta este poziția mea asumată astăzi, nu minciunile pe care le spun despre mine unii și alții, care caută acum vinovați, cum căutau și altă dată”.