Cătălin Boboc: Decizia ministrului Educației de a-l demite pe Canciu din funcția de inspector școlar general a fost una bună. Canciu are niște calități, dar nu trebuie să mai fie mârlan

„Nu am legătură cu demiterea domnului Canciu, ministrul Educației are. Nu a plecat nicio hârtie semnată de la mine de la Brăila, nici de la Londra, în sensul de a se propune demiterea sa”  – este răspunsul dat astăzi de Cătălin Boboc, președintele interimar al PNL Brăila (funcție care o mai are pentru câteva ore), atunci când a fost întrebat dacă a avut vreo legătură cu demiterea lui Cătălin Canciu (PNL) din funcția de inspector școlar general.

Pe de altă parte, Boboc a comentat: „În mediul învățământului din Brăila decizia ministrului Educației nu a fost foarte rău primită. Eu cred că domnul Canciu are niște calități, dar mai trebuie să umble la câteva aspecte. În primul rând nu trebuie să mai fie mârlan. Are un limbaj care nu-i de doctor, de profesor”.

De asemenea, Boboc a spus că a fost avertizat de unii primari că profesorul Canciu nu are o imagine atât de bună în rândul cadrelor didactice și că în opinia sa, decizia ministrului Educației de a-l demite pe acesta din funcția de inspector școlar general a fost una bună.

Întrebat dacă este ironic atunci când tot pomenește de titlul de doctor al lui Cătălin Canciu, Boboc a răspuns:  „Domnule, când spui doctor, te gândești la ceva deștept, adică la un nivel…”.