Cătălin Boboc, fost prefect al Brăilei, fost secretar de stat: „În momentul ăsta mă interesează un singur lucru: să închid subiectul cu furtul de curent și să arăt oamenilor că toată asta a fost o mizerie și nimic mai mult”

La circa o săptămână după ce și-a dat demisia din PNL, Cătălin Boboc, fost prefect al Brăilei, fost secretar de stat, fost președinte PNL Brăila, declară că retragerea lui din partid va fi de scurtă durată, doar până se va rezolva problema acuzațiilor care i-au fost aduse la începutul acestei luni cu privire la faptul că ar fura curent la un imobil din Brăila care este proprietatea sa.

Mai exact, este vorba despre faptul că la începutul acestei luni angajații SDEE Muntenia Nord-Sucursala Brăila care făceau verificări în teren au sesizat Poliția, după ce au găsit la un imobil din strada Dianei, proprietatea lui Cătălin Boboc, un contor care spun ei că era branșat ilegal. Ca urmare a sesizării acestora, în cauză a fost întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe  la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, conform Legii nr. 123/2012 a energiei electrice și gazelor naturale.

Boboc se declară în continuare nevinovat și spune că după ce se vor finaliza cercetările și se va dovedi că nu a făcut nimic ilegal va reveni în PNL. El a afirmat aseară, într-o emisiune la Reperul TV, că oricum, și dacă nu e membru PNL, va continua „să fie atent la ce se întâmplă” și să își exprime opiniile, atunci când va considera de cuviință: „În momentul ăsta mă interesează un singur lucru: să se închidă, să primesc acele documente și să arăt oamenilor pe care-i respect că toată asta a fost o mizerie și nimic mai mult, pe care s-au cățărat unii, fie colegi de-ai mei, fie adversari politici. Vreau să închid subiectul, în primul și-n primul rând, asta este singura mea preocupare astăzi.

După ce închid acest subiect, evident că voi face o solicitare formală de reîntoarcere în partid, ca membru simplu. Pentru că pur și simplu am stat în partidul ăsta atâția ani de zile, nu mă văd în alt partid, făcând alt fel de politică. Și probabil că o să am opinii și dacă n-am să mai activez deloc și după aceea voi vedea mai departe ce am de făcut.

Eu am ce face. Mi-e teamă că o să înceapă să-mi placă din nou să fiu liber, să am programul când vreau eu, cum vreau eu, să nu mai depind de multe alte chestiuni, dar ce pot să vă asigur este că nu voi sta nici deoparte, nici indiferent la ce se întâmplă; ba din contră, cred că în anumite momente voi fi mai atent la ceea ce se întâmplă, mai mult poate în legătură cu scena politică locală”.

Întrebat dacă există posibilitatea ca Organizația Județeană PNL Brăila să refuze să-i accepte eventuala cerere de adeziune la PNL și „să rămână pe dinafară”, Boboc a răspuns: „Ca să fiu sincer, există această mare posibilitate. Adică îi văd în stare ca ei să spună că nu. Nu am nicio problemă, dacă ei așa consideră… Dacă vreau să mă întorc în PNL, formal vorbind – pentru că eu sunt și voi fi mereu în PNL – am s-o pot face în foarte multe locuri din țara asta care tot PNL înseamnă”.

Boboc a venit în studioul de televiziune cu un dosar cu mai multe documente care a spus el că sunt chiar din 2003 și 2007 și care, potrivit declarațiilor sale, ar dovedi nevinovăția sa, dar până acum nu a arătat la modul public o factură de la Electrica din anul 2022 pentru imobilul din strada Dianei pe care-l deține în proprietate, document care ar constitui dovada clară că până în octombrie 2022 – când a fost făcută verificarea de către angajații SDEE – a avut contract cu compania amintită și a plătit energia electrică consumată în acea casă.

Amintim că în procesul verbal de constatare încheiat de angajații SDEE Muntenia Nord-Sucursala Brăila care făceau verificarea și care au descoperit contorul care spun ei că era branșat ilegal, se precizează că imobilul în cauză – care este chiar adresa de domiciliu trecută în cartea de identitate a lui Cătălin Boboc – nu figurează în baza de date a Electrica Furnizare: „La verificare în baza de date la Electrica Furnizare nu există – nu are contract de furnizare a energiei electrice. Energia electrică nu este facturată. La această adresă a existat contract până în 18.03.2008”.