CĂTĂLIN BOBOC, ÎȚI ASUMI RESPONSABILITATEA PENTRU EȘECUL DIN ALEGERI? CE TE RECOMANDĂ CA SĂ DEVII PREȘEDINTELE PNL BRĂILA, DUPĂ UN ASEMENEA EȘEC?

1.Cătălin Boboc a fost desemnat candidatul PNL la președinția CJ Brăila de Ludovic Orban, nu de organizația PNL Brăila. Candidatura lui a fost impusă de Orban, iar liberalii brăileni, deși nu au fost deloc încântați de această soluție (vorbim de marea majoritate, nu de toți), n-au făcut decât să aprobe prin vot o decizie luată peste capul lor.

2.Cătălin Boboc a făcut listele cu candidați la Consiliul Local Municipal și Consiliul Județean, indiferent ce ni se comunică la modul oficial. El a tăiat și a spânzurat în materie de liste. Cătălin Boboc a schimbat listele de candidați după bunul plac, până în ultima zi înainte de depunerea acestora, provocând nemulțumirea unora dintre colegii săi care de la o zi la alta descopereau că se aflau pe alte locuri pe liste.

3.Cătălin Boboc a promis funcții pe care se lăuda că le va avea în pixul său, odată ce va ajunge președintele CJ. Cătălin Boboc a promis aceeași funcție mai multor oameni; și nu s-a întâmplat asta doar în cazul unei funcții, ci în cazul mai multor funcții.

Cătălin Boboc a promis contracte pe care se lăuda că le va avea în pixul său, odată ce va ajunge președinte.

4.Cătălin Boboc s-a comportat de o manieră iresponsabilă în această campanie electorală, sabotându-se singur, prin faptul că nu s-a putut abține de la vechi metehne nici măcar o lună – două, până trec alegerile.

5.Cătălin Boboc a declarat într-o întâlnire la partid că se ….. pe presa locală (e vorba de treaba aia pe care a făcut-o premierul Ludovic Orban la Șuțu, nu de cealaltă) și că el își face campanie în presa națională.

Evident, presa locală a aflat în scurt timp ce-a spus Boboc.

Când ai atâtea bube în cap precum are Cătălin Boboc, să te …..  (ce-a făcut Ludovic Orban la Șuțu) pe presa locală este ca și cum te-ai….. împotriva vântului. Și în perioada campaniei electorale, în zona sediului PNL Brăila a bătut un vânt puternic.

6.Cătălin Boboc a cheltuit banii de campanie în maniera sa personală, pe care o știe orice om care îl cunoaște cât de cât.

Este adevărat că starea de bine a candidatului este importantă în campania electorală, însă nu e recomandabil să cheltuiești banii de campanie preponderent pentru starea de bine a candidatului…

7.Cătălin Boboc nu a avut în niciun moment o echipă. Iar faptul că o serie întreagă de liberali s-au înghesuit să-și declare pe rețelele de socializare susținerea totală și necondiționată față de candidatul PNL Cătălin Boboc a fost o chestiune evident forțată și penibilă, care întărea și mai mult suspiciunile că mai nimeni din partid nu-l susține.

Boboc nu a avut și nu are o echipă pentru că nimeni dintre cei care îl cunosc nu vrea să facă echipă cu el.

Boboc nu are echipă, printre altele, pentru că nu are cuvânt.

Boboc nu are echipă, printre altele, pentru se comportă de o manieră iresponsabilă chiar și în momente importante, cu miză mare. Nu se poate abține.

Boboc nu are echipă, printre altele, pentru că nu te poți baza pe el.

De aceea mulți liberali care-l cunosc bine nu l-au votat. Pur și simplu n-au putut să facă asta.

8.Ludovic Orban îl cunoaște foarte bine pe Cătălin Boboc, îi știe foarte bine metehnele și știa foarte bine și care va fi rezultatul (nu ca procent, știa doar că alegerile locale se vor termina cu un eșec pentru PNL Brăila). Nu i-a păsat. Nu-l interesa decât să „le-o tragă” celor care nu l-au votat pe el, ci pe Bușoi, în urmă cu câțiva ani, atunci când s-a ales președintele PNL. Avea nevoie de un eșec cât mai zdrobitor, ca să aibă un motiv să-i schimbe din funcții (și respectiv, să nu-i lase să candideze la parlamentare)  pe cei care conduceau organizația atunci când aceasta a ales să-l susțină pe Bușoi împotriva lui Orban. Ludovic Orban nu uită și nu iartă.

Faptul că organizația PNL Brăila va avea de suferit pe următorii 4 ani efectele acestei înfrângeri dezastruoase l-a lăsat rece pe Orban. Se…….. pe Brăila… pardon, „la Brăila” am vrut să spun.

9.Cătălin Boboc ar trebui să spună „mulțumesc” pentru faptul că n-a ajuns președintele CJ Brăila. Dacă prin absurd, ar fi fost ales președintele CJ, orice om care îl cunoaște își dă seama că sunt șanse foarte mari ca în final, el să fi ajuns și în alte locuri pe unde au ajuns unii președinți de consilii județene precum Gheorghe Bunea Stancu, spre exemplu. A avut noroc, n-a fost ales, l-a ferit Dumnezeu de ispită…

10.Cătălin Boboc poartă o mare responsabilitate în ceea ce privește eșecul PNL Brăila la alegerile locale.

Cătălin Boboc nu doar că nu este dispus să-și asume această responsabilitate, dar se pregătește pentru noi alegeri – cele parlamentare.

El a fost numit prefect și a acționat în toată perioada cât a fost prefect având ca unic scop acela de a-și face imagine pentru alegerile parlamentare.

El a candidat la președinția CJ Brăila cu unicul scop de a-și face campanie în pregătirea alegerilor parlamentare. Că nu i-a ieșit la capitolul „imagine” cum voia el și că nici scorul obținut n-a ieșit chiar ce credea el, este altă treabă. Dar este responsabilitatea lui, în primul rând. El a luat mare parte din deciziile care au dus la rezultatul respectiv, în ceea ce-l privește. El a făcut acele lucruri care i-au scârbit într-atât pe unii dintre liberali, încât nu l-au votat.

Culmea este că Ludovic Orban continuă să trateze Brăila în bătaie de joc: una dintre variantele care se iau în calcul acum (și ca să fie clar pentru toată lumea: le ia în calcul Ludovic Orban) este ca Boboc să fie numit iar prefect, iar cealaltă, să fie numit președinte PNL Brăila, în locul lui Alexandru Dănăilă și evident, să candideze la alegerile parlamentare. Fiindcă merită, nu-i așa?

11.Dacă PNL Brăila îl va avea președinte pe Cătălin Boboc, la alegerile parlamentare dezastrul pentru tabăra liberală va fi și mai mare. Sunt o mulțime de liberali adevărați, care au muncit pentru partid, care au investit timp și efort în munca politică și în aceste alegeri, care au fost absolut scârbiți de desemnarea lui Boboc drept candidat, precum și de unele dintre lucrurile pe care le-a făcut el în această campanie electorală. Numirea lui Boboc ca președinte al PNL Brăila va fi bomboana pe colivă.

 

P.S. Cătălin Boboc a promis deja mai multor persoane locurile 1 și 2 pe listele electorale ale PNL Brăila de la alegerile parlamentare. Sunt atât de mulți, încât ar umple locurile eligibile de la toate partidele din Brăila și ar mai rămâne câțiva pe afară. Pe Cătălin Boboc nu-l doare gura să promită – și o face cu convingere, că doar Orban e „prietenul” lui, nu?

Cătălin Boboc i-a promis că se va afla pe un loc eligibil și cuiva care a trecut de partea lui în timpul campaniei electorale, în baza cuvântului lui Boboc că îl va susține în fața lui Orban, pentru a candida la parlamentare.

Mesaj personal pentru cel în cauză: este regretabil dacă după atâția ani, încă mai aveți încredere în cuvântul lui Cătălin Boboc.

Ludovic Orban a spus clar, în mai multe rânduri, că este exclus să vă accepte candidatura. Cătălin Boboc știe asta și totuși, își dă cuvântul că o rezolvă el.

O să vină și alegerile parlamentare. Vom vedea dacă Boboc se va ține de cuvânt.