CĂTĂLIN BOBOC (PNL): ÎNTR-UN FEL, MANDATUL DE PREFECT M-A CONVINS ȘI MAI TARE SĂ INTRU ÎN COMPETIȚIA ELECTORALĂ PENTRU FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL CJ BRĂILA
Liberalul Cătălin Boboc declară că unul dintre motivele pentru care a renunțat la mandatul de prefect și a intrat în cursa electorală pentru președinția Consiliului Județean Brăila este acela că este un om de acțiune și îi place să se ocupe personal de rezolvarea problemelor, atunci când apar, nu să stea la mâna altora, pentru ca acestea să fie rezolvate.
Boboc a declarat în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV Galați-Brăila că din acest punct de vedere, pe perioada cât a fost prefect a simțit o oarecare frustrare când a fost nevoit să se bazeze pe alții sau să aștepte ca alții să rezolve niște probleme pe care el știa cum să le rezolve, dar nu avea pârghiile legale pentru a se ocupa direct de acestea: „De multe ori mi-ar fi putut fi comod sau aș fi putut să aleg calea ușoară, să rămân într-o funcție «călduță» și să evit oarece riscuri care există întotdeauna într-o campanie electorală. Nu e felul meu așa. Nu sunt construit în felul acesta și într-un fel, mandatul de la Prefectură m-a convins și mai tare să intru în această competiție electorală, pentru că la Prefectură, chiar dacă eu am încercat să intervin pe multe subiecte, am încercat să am un rol proactiv și nu doar unul de spectator sau doar de mediator, câteodată, să știți că am avut ceva frustrări.
Vă dau un exemplu foarte simplu: am avut o perioadă de stare de urgență și încontinuu aproape, de la începutul mandatului meu, o situație de urgență. Prefectul este președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, vicepreședinte este președintele CJ, iar legiuitorul a gândit asta pentru că acolo sunt teoretic fondurile. Să știți că e frustrant când vrei să faci ceva, vrei să iei niște măsuri, dar nu ai tu toate pârghiile. Adică tu, prefectule, coordonează activitatea atunci când apare o situație de urgență în județul tău, dar pârghii să poți interveni inclusiv cu un sprijin financiar, nu ai. Trebuie să apelezi la președintele CJ, care este vicepreședinte CJSU.
Am demarat acele proiecte ale mele, am spus să reabilităm clădirea de la Pașapoarte și Permise auto, dar cu un buget extraordinar de mic la Prefectură, doar pentru funcționare, fiind nevoiți să apelăm la Ministerul de Interne pentru sumele necesare demarării proiectului.
Din acest punct de vedere pot să spun că am acumulat niște frustrări, pentru că simți că vrei să faci ceva, ai putea să faci ceva, dar depinzi de alții ca să poți să faci. Mie îmi place să rezolv problemele atunci când ele apar, nu-mi place să caut oameni care rezolvă problemele”.