Cătălin Boboc: Sigur că politica e o curvă, dar cred cu tărie că nu trebuie făcută de curve

„Sigur că politica e o curvă, dar cred cu tărie că nu trebuie făcută de curve” – este declarația făcută astăzi de președintele interimar Cătălin Boboc în cadrul unei conferințe de presă organizate cu câteva ore înainte de Conferința Județeană PNL Brăila, în cadrul căreia se va alege noua conducere a organizației.

Boboc a afirmat că în ceea ce-l privește „a avut o atitudine absolut rezervată” și că nu a avut ca obiectiv nici candidatura la alegerile parlamentare și nici o candidatură pentru un mandat de președinte al PNL Brăila: „După niște lupte pe care le-am dus, credeți-mă că și eu am obosit; și eu sunt conștient că din punct de vedere politic, al unui potențial electoral local, e posibil să fi atins un anume prag și atunci este absolut necesar ca niște figuri noi, oameni hotărâți, să vină și să-și asume în politica brăileană, poate vor reuși la un moment dat să convingem brăilenii că tot ce le propune PSD-ul nu este decât praf în ochi, este doar o mână de asfalt”.

Liderul liberal a spus că tocmai pentru a veni cu figuri noi l-a propus pe Cătălin Canciu ca președinte interimar al Organizației Municipale PNL Brăila, deși era absolut convins că membrii BPJ „ar fi votat pe aproape orice alt coleg președinte”.

Boboc a comentat că este convins că a mai făcut și alegeri greșite, dar „judecata în politică se face prin vot, nu se face prin injurii, prin jigniri la adresa colegilor”. Liberalul s-a arătat dezamăgit că nici după ce a fost clar că nu va mai candida pentru nicio funcție nu s-au oprit atacurile lansate de colegii săi la adresa sa, atacuri care au fost „niște mizerii”.

Boboc spune că nu poate înțelege cum poate veni Cătălin Canciu să vorbească despre liberalism și a comentat că „înțelege să se dea virgine domnișoarele, iar ceilalți să tacă din gură”: „Domnul Canciu a mai fost pe la ALDE, a ajuns inspector școlar general, după aia a avut meciuri cu PSD-ul, avea nevoie de un sprijin, a venit la noi, la PNL, i-am acordat acest sprijin. Eu personal am crezut că putem să-l sprijinim, pentru că poate construi ceva; cred că am greșit. Măcar ai o limită, o decență…”.

Pe de altă parte, Cătălin Boboc crede că deputatul Alexandru Popa – care candidează azi pentru funcția de președinte al PNL Brăila – s-a înfierbântat prea tare și a făcut o greșeală, atacându-i pe Vasile Varga, Vasile Cortez și Cristian Pricop și etichetându-i pe aceștia ca PSD-iști: „Când eram prefect Alex Popa era mai toată ziua pe la noi și de cele mai multe ori vorbea cu Vasile Cortez. Mă gândesc că de astă vară până acum Cortez n-a devenit peste noapte PSD-ist… Cred că uneori trebuie să te gândești când faci niște afirmații, mai ales public, că peste timp se pot întoarce împotriva ta.

Oare pentru un obiectiv care nu e mic – să fii președintele unei filiale poate e încununarea unei munci și a aprecierii colegilor, dar nu e prea mult? Adică singur că politica e o curvă, dar cred cu tărie că nu trebuie făcută de curve”.