Cătălin Canciu (PNL): „Anul trecut, plata salariilor angajaților CUP Dunărea a reprezentat jumătate din cheltuielile făcute de companie! Apa potabilă a ajuns un lux pentru brăileni și o sursă de lux pentru oamenii PSD, care încasează salarii și prime tot mai mari”

Liberalul Cătălin Canciu, inspector școlar general al județului, acuză faptul că la Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila se fac angajări pe bandă rulantă an de an – personal necalificat, calificat, dar și de execuție, „întărind astfel activul PSD”.

Canciu afirmă într-un comunicat dat publicității că „în timp ce unitățile de stat au posturile blocate, administrația PSD a găsit soluția ideală pentru a-și întări activul de partid, acei oameni care vor lipi afișe la alegeri și nu doar atât. O armată care, practic, va face campanie electorală în semn de mulțumire pentru locul de muncă oferit și care, la prima oră în ziua scrutinului, va pune buletinul de vot în urnă pentru PSD.

Să ne înțelegem, la CUP Dunărea sunt și oameni care-și câștigă pâinea cinstit, nu avem nimic cu ei, aici vorbim despre angajații care plimbă hârtiile degeaba între birouri și despre cei care conduc bolizii Ford de sute de mii de euro.

CUP Dunărea este o societate la care CLM Brăila și CJ Brăila dețin 99,87% din acțiuni și care desfășoară o activitate de tip monopol, fiind operator unic de apă în tot județul Brăila, restul de 0,13% este împărțit între celelalte 43 de UAT-uri din județ, membri asociați în ADID Brăila. Cu acordul PSD, CUP Dunărea își permite să facă angajări la nesfârșit.

În 2023 (și anul nu s-a încheiat încă), anunțurile postate pe site-ul companiei demonstrează că s-au scos la concurs peste 60 de posturi: de la muncitori necalificați, șoferi neprofesioniști, șoferi profesioniști, mecanici auto, mecanici utilaj, până la consilieri juridici, laboranți, casieri, ofițeri contabili, ingineri și așa mai departe. Cel mai recent anunț de angajare postat de CUP Dunărea este pentru un post de informatician – Birou centru calcul, concursul având loc pe 15 septembrie 2023.

În ultimii 10 ani, numărul angajaților CUP cu carnet de partid PSD a crescut cu peste 300 de persoane, societatea numărând, la finalul anului trecut, 1.020 de salariați, iar numărul lor este într-o creștere constantă și alarmantă. Anul trecut, plata salariilor angajaților CUP Dunărea a reprezentat jumătate din cheltuielile făcute de companie!

Solicit public CUP Dunărea să prezinte situația angajărilor pe anul în curs, dar mai ales justificarea profesională a tuturor posturilor, de execuție sau nu, în special a celor care prevăd prestarea de activități în birourile companiei!

Aceste angajări pe bandă rulantă reprezintă o bătaie de joc la adresa brăilenilor, care plătesc, începând cu 1 martie 2023, cea mai scumpă apă din țară (15 lei mc/lună apă+canalizare). Apa potabilă a ajuns un lux pentru brăileni, dar, în același timp, o sursă de lux pentru oamenii PSD Brăila, care încasează salarii și prime tot mai mari de la an la an.

La o scurtă trecere în revistă a declarației de avere pe 2022 a directorului general CUP Dunărea, Silviu Mangiurea (PSD), comparativ cu 2021, observăm că acesta și-a rotunjit veniturile cu 33.000 lei, prin preluarea funcției de administrator executiv, pe lângă cea de director general. (foto). Mangiurea a încasat în 2022 din banii CUP Dunărea 230.776 lei (19.231 lei/lună). Au mai fost recompensați pentru munca prestată în folosul partidului: directorul economic Ionel Avram (PSD) – cu 18.067 lei/lună, directorul executiv ADID Doru Damian (PSD) – cu 16.279 lei/lună (în afară de pensia de serviciu de peste 13.000 lei/lună), președintele CA – cu 10.000 lei/lună și cei cinci membri CA (PSD) – cu 4.000 lei/lună.

Într-un oraș lipsit de perspective, în special pentru tineri, un oraș prăbușit, îmbătrânit, CUP Dunărea a devenit, cum este lesne de înțeles, filiala PSD, un instrument folosit în interes politic și doar pentru confortul oamenilor loiali PSD”.