Cătălin Canciu (PNL), despre primarul Marian Dragomir (PSD): „Este un fel de rege neîncoronat al șantierelor fără finalizare, expert în anunțuri pe Facebook”

Președintele Organizației Municipale a PNL Brăila, Cătălin Canciu, actual secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, declară că primarul municipiului, Marian Dragomir (PSD), este foarte activ în a-și prezenta proiectele pe rețelele de socializare, însă mult mai puțin activ când e vorba de a explica de ce proiectele respective întârzie să se realizeze, de ce pe șantiere lucrările nu avansează deloc sau avansează într-un ritm foarte lent.

Canciu afirmă într-un comunicat dat publicității că „administrația Dragomir primește și premii pentru Excelență în Educație, deși șantierele din multe unități de învățământ sunt pustii”: „Anunțurile privind investițiile care se vor derula în municipiul Brăila din fonduri europene, buget local sau național, sunt mult trâmbițate de administrația PSD, dar până la finalizarea proiectelor este drum lung, prea lung.

Marian Dragomir este un fel de rege neîncoronat al șantierelor fără finalizare, expert prin «excelență» în anunțuri pe Facebook. În urma acestor proiecte și megaproiecte desenate pe calculator și rulate pe rețelele de socializare, brăilenii rămân cu ideea că se face treabă, ceea ce nu reprezintă o realitate, iar între timp lumea uită că ar fi existat vreun proiect.

Un astfel de exemplu îl reprezintă corpul de clădire al școlii de pe Str. C.Petrescu, nr. 9A, loc părăsit și transformat în groapă de gunoi, pe care administrația PSD s-a lăudat că ridică o creșă modernă pentru cartierele Brăilița și Pisc. Proiectul, care ar fi trebuit derulat prin Compania Națională de Investiții, prevedea realizarea unei creșe cu 7 grupe/70 de copii, pe o suprafață de 1.700 mp.

În 2021, primarul Dragomir declara public că «la nivel teoretic, lucrările ar putea fi demarate în 2022». A fost inspirat să spună că «la nivel teoretic», pentru că terenul este pârloagă în continuare.

Mergem mai departe și ne oprim la o altă creșă, iarăși mult lăudată de primar, menită să rezolve problema părinților cu copii care locuiesc în zonele Viziru și Buzăului. Dragomir chiar a organizat o deplasare în teren cu jurnaliștii, pentru a se lăuda cu acest proiect. Este vorba despre creșa din cartierul Buzăului, care ar fi trebuit să se realizeze în curtea grădiniței de pe Str. N.Titulescu, nr. 119. Aici s-a lucrat ceva, însă termenul de finalizare a expirat, data limită fiind 1 februarie 2023. Pe panoul amplasat în fața obiectivului găsim însă o… surpriză: termenul inițial a fost șters și a fost fixată, din cariocă, o altă dată – 31.01.2024.

Trecem la alt capitol, care ține de o dorință a brăilenilor de ani și ani de zile, realizarea unei Piețe de Pește. Un proiect accesat cu fonduri europene, care a rămas în coadă de pește, termenul de finalizare fiind 25 ianuarie 2023. Aici s-au început niște lucrări suplimentare, separate de proiect, care nici ele nu au fost finalizate. Cert este că deocamdată, Piața de Pește rămâne încremenită în uitare. Aici nu am găsit nici măcar un panou pe care să scrie că termenul de finalizare s-ar fi prelungit, așa că pot doar să-mi imaginez că va fi gata când va vrea primarul Dragomir și va avea bunăvoința să anunțe evenimentul cu surle și trâmbițe pe Facebook.

Despre Stadionul Progresul s-a tot spus, termenul de finalizare fiind de mult depășit, dar, ce să vezi, Dragomir le-a găsit constructorilor o scuză: că nu au putut lucra iarna, motiv pentru care termenul va fi prelungit cu încă trei luni. Așa beneficiar al lucrărilor să tot găsești, generos din cale afară, constructorii fiind apărați chiar de el, primarul în funcție. Șantiere peste tot, finalizare spre deloc!

Administrația Dragomir este prima când vine vorba să se laude cu investițiile din Brăila, dar când trebuie să urmărească termenele de finalizare a proiectelor și calitatea lucrărilor se face că plouă. Aici intră, evident, toate lucrările de asfaltare din municipiu, care sunt făcute cu foarte mare întârziere, timp în care brăilenii trebuie să suporte tot deranjul șantierelor, și de mântuială, dovadă că asfaltul este sărit în multe locuri, chiar de-a doua zi după inaugurarea lucrărilor. Asfaltările ar fi trebuit realizate cu mulți ani în urmă de administrația PSD, nu toate deodată și cu multele sincope care se observă în teren. Chiar și așa, mai sunt multe străzi neasfaltate și este greu de știut când vor fi recuperați atâția ani de nepăsare.

Le recomand brăilenilor să aibă răbdare, că imediat vine 2024, anul alegerilor electorale, când PSD Brăila va scoate din sertar sute de proiecte «finalizate» și frumos ambulate”.