Cătălin Canciu (PNL) îi cere primarului Dragomir să spună cât au costat Zilele Brăilei: „Avem un primar cu grijă doar pentru circ și spectacole discutabile”

Președintele Organizației Municipale PNL Brăila, Cătălin Canciu, consideră că modul în care s-a sărbătorit Zilele Brăilei a fost unul care a contrastat puternic cu starea deplorabilă în care se află orașul.

Liberalul afirmă într-un comunicat dat publicității că „Brăila este într-o stare de decădere continuă, trăind vremuri triste din punct de vedere fizic și moral! Avem un primar cu grijă doar pentru circ și spectacole discutabile, iar comunitatea nu este consultată, să se implice nici atât.

Brăila este în sărbătoare și trecem consternați prin șantiere începute și neterminate, cum este de exemplu proiectul de reabilitare de pe  Calea Galați, un proiect care s-a oprit din senin. Doar prin intermediul și insistența presei am aflat câte ceva, dar tot nu știm în ce orizont de timp se vor relua lucrările și care va fi termenul de finalizare.

Din păcate nu există comunicare și transparență din partea administrației PSD, dar mai ales nu există respect pentru brăilenii care le-au acordat votul de încredere.

Administrația PSD este definitiv decuplată! Nu program de anvelopări de blocuri din fonduri europene, nu program Rabla și am relatat lentoarea cu care s-a mișcat edilul șef al Brăilei – doar asfalt de proastă calitate, copaci căzuți și lăsați vraiște, cabluri abandonate și multă mizerie.

Cu ce se ocupă primarul Brăilei pentru a lua ochii brăilenilor? Face aproape în fiecare week-end spectacole cu bani mulți, tocând banii brăilenilor! Asistăm zilnic la un circ ieftin, în care vulturul (Marian Dragomir, primarul Brăilei, PSD – n.r.) își ascunde incompetența cu câteva concerte și invitați de care nimeni nu a auzit”.

Liderul liberal salută demersul Grupului Civic „Problema de pe strada mea”  de a solicita Primăriei Brăila să anunțe suma cheltuită de Municipalitate cu ocazia manifestărilor prilejuite de Zilele Brăilei 2023 și se alătură celor care cer să se prezinte public această informație, având în vedere că „banii publici sunt banii brăilenilor și toți au dreptul să știe cum au fost cheltuiți”.

Cătălin Canciu a mai precizat în comunicat că „în semn de respect pentru acest oraș, pentru brăilenii care încă speră să se schimbe ceva în această viață”, liberalii nu au participat la serbările consacrate Zilei Marinei, în ultima zi a manifestărilor dedicate Zilelor Brăilei, dat fiind că nu au vrut să fie părtași „la o sărbătoare care este doar pentru ei, pentru administrația PSD. Sărbătoarea Brăilei este o amăgeală pentru cei mai mulți dintre brăileni, ei își doresc orașul înapoi, un oraș confiscat de comuniștii care au distrus totul. Lipsa de viziune a primarului PSD a fost demonstrată în acești ani cu vârf și îndesat, mai ales după cum se prezintă orașul de ani buni, fiind o dovadă că Marian Dragomir a vândut Brăila pentru politică și pentru asta este în stare de orice”.