Cătălin Canciu, președintele ales al Organizației Municipale PNL Brăila: Dumnezeu pe toți ne-a făcut liberali

Victorie așteptată a lui Cătălin Canciu astăzi, în competiția internă pentru funcția de președinte al Organizației Municipale PNL Brăila. Canciu a fost ales cu 256 de voturi, contracandidatul său, Marian Căpățînă, obținând doar 16 voturi.

Înainte de vot cei doi candidați s-au prezentat în fața colegilor, iar Cătălin Canciu a început prin a declara că înainte de a se înscrie în PNL „a presimțit că într-o zi o scânteie va schimba ceva și cu multă ambiție și cu mult optimism a așteptat acest moment”.

El a continuat prin a comenta că „Dumnezeu pe toți ne-a făcut liberali. Principii ca dreptul la viață, la proprietate, sunt principii liberale, dar din păcate o parte dintre noi renunță la ele. Liberal înseamnă să crezi în individ, în puterea lui, în puterea meritocrației”.

Canciu a vorbit despre modul în care vede el dezvoltarea echipei liberale și a încheiat prin a preciza care este „scânteia” la care a făcut referire la începutul discursului său: „Nimic nu s-ar fi putut realiza fără acea scânteie, care este de fapt un om, el se numește Alexandru Popa, care a reușit într-un timp extrem de scurt, de câteva luni, să adune în jurul lui oameni buni, să construiască o echipă pe care o vedeți astăzi în fața dvs”.

La rândul său, candidatul Marian Căpățînă a început prin a comenta că la cât de lăudat a fost Cătălin Canciu de către cei care au luat cuvântul, „aproape că-i venea să nu mai candideze”.

Liberalul a explicat că a decis să candideze pentru că a constatat că în PNL Brăila sunt mai multe tabere și a considerat că este necesar să facă ceva „pentru a atrage atenția că unitatea este factorul cel mai important în dezvoltarea unei organizații”.

Căpățînă a vorbit despre trei mari probleme pe care le-a sesizat în PNL Brăila:

*managementul resursei umane – „Adeseori liderii ce au gestionat activitatea filialei au acționat într-un individualism”;

*„pripeala de a primi noi membri atunci când se apropiau alegerile și partidul aproape că nu avea ce să prezinte mai nou comunității” (amintim că Marian Căpățînă s-a înscris în PNL anul trecut, înainte de alegerile locale);

*managementul organizațional;

*rearondarea municipiului Brăila pe cei 7 consilieri locali pe care îi are PNL.

În final, Marian Căpățînă a spus că a decis să candideze „pentru că ar fi fost nelalocul ei treaba ca să avem un singur candidat la un partid liberal. Și am decis să candidez ca să vă prezint o variantă de om care trăiește liber, cu fruntea sus, lucru pe care doresc să-l faceți și dvs”.