CATALIN IORDACHE: DACA SE CONTINUA CIRCUL POLITIC DIN CONSILIUL JUDETEAN, IMI VOI PREZENTA DEMISIA

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) declara ca daca  membrii AGA de la HC Dunarea au beneficiat pana acum de niste facilitati la clubul sportiv amintit, acest lucru s-a intamplat nu doar in virtutea acestei calitati pe care o detin, ci si fiindca ei au contribuit financiar pentru sustinerea clubului. Stefan Catalin Iordache s-a referit, mai concret, la faptul ca in calitate de membru in AGA la clubul HC Dunarea, personal, a avut dreptul, in anii trecuti, sa foloseasca gratuit sala de forta si sala de sport pentru activitati recreative, precum si dreptul la publicitate gratuita la meciurile  de hadbal.

Consilierul PND a tinut sa faca aceste precizari dupa ce liberalul Marian Sirbu a solicitat sa se modifice regulamentele tuturor institutiilor si organizatiilor cu caracter cultural sau sportiv subordonate sau finantate de CJ, astfel incat la niciuna dintre acestea, consilierii sa nu mai aiba un statut privilegiat.

“Membrii AGA care primesc aceste facilitati platesc niste sume, adica ajuta echipa cu niste bani, nu le primesc doar pentru ca sunt consilieri judeteni. Mai mult decat atat, primesc aceste facilitati si membri AGA care nu sunt consilieri judeteni. Eu sunt membru AGA dinainte de a fi consilier judetean, am ajutat echipa asta inainte de a fi consilier judetean.

Eu pot renunta fara niciun fel de problema, daca e o problema ca echipa de hadbal foloseste un aer conditionat de la mine; probabil ca daca era de la altcineva nu era absolut nicio problema la ora asta”, a spus Catalin Iordache.

Pe de alta parte, consilierul PND s-a aratat nemultumit de faptul ca unii alesi fac circ in sedintele de plen, numai pentru a beneficia de capital politic – referirea fiind la unii liberali – si a declarat ca daca se continua cu acest circ politic, el isi va demisia: “As dori pentru consilierii judeteni care nu citesc expunerea de motive, pe cheltuiala mea, sa faceti niste audiobook-uri in care sa le cititi expunerea de motive si sa le dati, ca poate le asculta seara inainte de culcare si asa vor sti si nu vom mai pierde timpul, pentru ca timpul e pretios si n-am venit aici nici sa recitesc expunerea de motive, nici sa mi-o reexplice cineva. Exista comisii de specialitate la care trebuie sa participi si unde toate partidele sunt reprezentate si unde-si pot expune doleantele. Parerea mea este ca transformam aceste sedinte intr-un circ politic si ajutam niste oameni sa-si faca un capital pe care eu, de exemplu, nu vreau sa-l sustin prin prezenta mea aici. Daca astfel de lucruri vor continua, imi voi prezenta demisia din Consiliul Judetean”.

“Nu, nu se poate!”, s-au auzit voci ironice in sala.

“Aoleu, nu mai zice asa, ca incepe… “, i-a spus si sefa sa de partid, consilierul judetean Simona Draghincescu.