CATALIN IORDACHE: STITI TOTI CA SUNT TINTA UNOR ATACURI IN ULTIMA PERIOADA; ASTA INSEAMNA CA AM RAMAS LA FEL DE INCISIV CA SI INAINTE

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) se simte in ultima vreme tinta unor atacuri venite din zona politica, ceea ce il convinge de faptul ca este inca suficient de incisiv, ca sa continue sa deranjeze unele interese. Iordache pare sa creada ca un astfel de atac este reprezentat de intrebarile insistente puse in plenul CJ de catre consilierului liberal Alexandru Danaila, in legatura cu panourile publicitare ale unui site local de presa, care au fost amplasate in ultimii ani in Sala Polivalenta.
Chiar daca in sedinta CJ Braila de luna trecuta Iordache (foto) n-a negat ca ar fi proprietarul site-ului respectiv si a dat si unele explicatii legate de contextul in care au aparut panourile in Sala Polivalenta, in sedinta de azi a CJ, consilierul PND a lasat sa se inteleaga ca el nu mai are nicio legatura oficiala cu site-ul de presa, nici in calitate de proprietar, nici in calitate de administrator.
Dincolo de acest amanunt – care nu are mare relevanta pentru chestiunea in cauza, findca in ultimii ani, cat panourile au fost amplasate in Sala Polivalenta, Iordache era proprietarul site-ului respectiv -, consilierul PND a precizat ca a existat si un contract de comodat, care a constituit baza legala pentru publicitatea care s-a facut site-ului: “Imi pare foarte rau ca domnul Danaila, care a fost viceprimar, nu stie ca pentru aparatele de aer conditionat nu e nevoie de autorizatie de construire; dar asta e mai putin important, activitatea domniei sale s-a reliefat in procentele obtinute la alegeri…
As vrea sa-i comunic ca exista un contract de comodat si faptul ca este jurist, apreciez lucrul acesta – eu nu sunt jurist, e posibil sa gresesc, dar domnia sa ma poate corecta -, dar un contract de comodat nu presupune prestarea unui serviciu, ci este un imprumut de folosinta, si imprumutul de folosinta se realizeaza intre mine si echipa de handbal HC Dunarea, aici Consiliul Judetean nu are nicio legatura. Nu are decat CJ sa se indrepte impotriva HC Dunarea, ca a imprumutat un bun care nu ii apartinea. Nu este treaba mea sa verific daca atunci cand imprumut un bun este al proprietarului sau nu. Bine, acum daca as merge la un anumit notar, as putea sa fac asta…
In al doilea rand, stiti foarte bine toti ca sunt tinta unor atacuri in ultima perioada; eu le apreciez, pentru ca asta inseamna ca am ramas la fel de incisiv ca si inainte, insa as vrea sa ii spun domnului Danaila ca exista un contract de comodat perfect legal.
Iar faptul ca domnul Danaila trage a priori concluzia ca intre mine si nu stiu ce ONG condus tot de mine sau ca ziarul este al unui ONG… e treaba domnului Danaila sa creada tot felul de povesti. As prefera sa fie mai bine informat cand face afirmatii despre mine, pentru ca deja a devenit plictisitor si nu e normal ca pe bani publici sa pierdem vremea discutand despre lucruri banale. Nu exista asa ceva, ce crede domnul Danaila, iar daca domnul Danaila vrea sa stie al cui este ziarul Infobraila, e bine sa intrebe cine e proprietar, cine il administreaza, cum il administreaza si asa mai departe. Eu nu am intrebat despre firmele domnului Danaila, desi as avea multe ore de intrebat, daca ar fi cazul”.
Consilierul judetean PND a mai precizat ca in baza contractului de comodat intocmit intre el si HC Dunarea, Iordache poate obtine reclama la meciurile HC Dunarea, cu titlul gratuit: “Sunt si membru in AGA la HC Dunarea. Daca domnul Danaila s-ar fi obosit sa citeasca statutul Asociatiei HC Dunarea, pe care l-a votat, ar fi vazut ca la punctul 10, membrii asociatiei au dreptul – pe langa faptul ca pot folosi sala de forta si sala de sport pentru activitati recreative – si la publicitate gratuita. Deci nici macar nu era nevoie sa ofer nimic echipei de handbal si as fi avut publicitate gratuita”.