Cazarma din Braila, transformata in complex de locuinte sociale

2

Doua blocuri de cazarma, din una dintre cele doua foste unitati militare din municipiul Braila aflate pe Soseaua Buzaului, vor fi reabilitate si reamenajate pe un program ANL, astfel incat sa fie transformate in locuinte sociale. Primarul municipiului, Aurel Simionescu, a explicat astazi ca o parte dintre locuintele respective vor fi oferite cadrelor militare, iar restul vor fi folosite pentru gazduirea unor familii cu probleme financiare.

Edilul a precizat ca s-a facut deja o evaluare la fata locului, s-a comandat si un studiu de fezabilitate, iar cand se va demara un nou program ANL, autoritatile locale vor fi pregatite pe partea de documentatie, pentru a depune rapid dosarul de finantare. Potrivit directorul ANL Manole Nacu, aflat astazi la Braila, lucrarile pentru reamenajarea celor doua blocuri vor fi finantate chiar de la inceputul anului viitor.

De asemenea, Simionescu a declarat ca inca nu s-a luat o decizie cu privirea la dstinatia cladirii comandamentului unitatii militare vizate, care este o cladire monumentala, aflata insa intr-o stare avasata de degradare.