Ce a facut Primaria Braila pentru atragerea de investitori si crearea de noi locuri de munca?

1

Primaria Brailei a prezentat astazi o informare cu privire la masurile intreprinse pentru atragerea de investitori si crearea de noi locuri de munca in municipiu, in anul 2015. Documentul mentioneaza o serie de actiuni de promovare organizate in municipiu sau in alte localitati, la care Municipalitatea a fost reprezentata, dar si informatii cu privire la locurile de munca nou create in Braila, in cursul anului trecut. La acest ultim capitol, in afara de angajarile facute la Fabrica de cablaje auto, nu figureaza decat 3 noi locuri de munca.

Iata, insa, ce  spune Primaria Braila ca a facut anul trecut pentru atargerea de investitori:  “1.a.In prima jumatate a anului 2015, Municipiul Braila a participat, alaturi de CJ, la evenimentul de promovare a oportunitatilor de afaceri in zona, organizat de publicatia <<Curierul national>>, ocazie cu care a fost lansata brosura ce prezinta  zonele in care se pot realiza investitii. Publicatia este actualizata periodic si cuprinde informatii despre cladirile zi zonele  degradate proprietate publica sau privata din municipiu.

b. Proiectul City Invest 2015 s-a derulat in cea de-a doua parte a anului 2015 si a urmarit promovarea prioritatilor de investitii identificate anterior si facilitarea colaborarii dintre mediul de afaceri si administratia publica locala. Astfel, Braila a fost printre cei 65 de participanti, alaturi de reprezentantii ambasadelor principalelor state din UE, ale Statelor Unite ale Americii, dar si ale tarilor non-UE.

c. Regia Autonoma Administratia Zonei Libere Braila promoveaza oportunitati de investitii prin participari la targuri de profil, intalniri bilaterale organizate national si international”.

In ceea ce priveste crearea de noi locuri de munca, in document se mentioneaza: “a. Prin proiectul de reabilitare a imobilului situat in strada Anghel Saligny nr.17, Municipiul Braila deruleaza activitati de formare profesionala pentru persoane defavorizate. Grupul tinta este format din 60 de persoane care sunt calificate in meseriile: lucrator in salubritate, agent curatenie cladiri si lucrator in cultura plantelor.

b. Municipiul Braila a derulat activitati de instruire pentru cautarea unui loc de munca in parteneriat cu AJOFM. Au beneficiat de aceste instruiri 220 de persoane.

c. In cadrul proiectului de realizare a unui centru de afaceri in domeniul pescaresc au fost create 3 locuri de munca in cadrul Serviciului de Transport Public Local de Calatori si Administrare Portuara.

d. In cadrul Fabricii de cablaje auto construita in 2015 au fost angajate un numar de 1050 persoane, iar in luna martie s-a otinut autorizatia de construire in vederea extinderii fabricii cu inca 27.000mp, avand in plan ca in finalul anului 2017 sa totalizeze un numar de peste 2.500 de salariati”.