Cei trei jandarmi care au găsit zilele trecute fetița de 5 ani dispărută din Corbeni au fost avansați în gradul următor în mod excepțional. Aceste avansări reprezintă o premieră la Jandarmeria Brăila

Premieră la Jandarmeria Brăila: pentru prima dată în această unitate, trei jandarmi au fost avansați în grad înainte de termen, în mod excepțional.

Este vorba despre cei trei jandarmi care au făcut parte, alături de un polițist, din echipa care a găsit fetița dispărută în data de 28 octombrie, din localitatea Corbeni (comuna Racovița), și care au fost avansați înainte de termen, în mod excepțional, de către inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Brăila, colonel Nicolae Iulian Albăceanu.

Evenimentul a avut loc astăzi la sediul Jandarmeriei Brăila: Cătălin Lipan și Stelian Valentin Piroșcă au fost avansați de la gradul de plutonier la cel de plutonier major, iar Iulian Dima de la cel de sergent major la plutonier.

Plutonier major Cătălin Lipan a povestit ce s-a întâmplat în noaptea respectivă, când a fost în misiune:

Plutonier major Stelian Valentin Piroșcă ne-a spus că el și colegii alături de care a pornit în căutarea fetiței au ajuns la ferma respectivă după ce alte echipe de salvatori periaseră zona, însă nu descoperiseră copila ascunsă între baloți:

Reamintim că în data de 28 octombrie, o femeie din localitatea Corbeni a sesizat prin apel 112 că fiica sa în vârstă de 5 ani a dispărut de la domiciliu în aceeași zi. Jandarmii brăileni au fost solicitați la acțiunea de căutare. Minora în vârstă de 5 ani a fost găsită de o echipă formată din trei jandarmi și un polițist, la o fermă de la marginea localității Corbeni. Aceasta era teafără și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Acțiunea de căutare a fost coordonată de prefectul județului Brăila, Iulian Timofei, asistat de inspectorul șef al Jandarmeriei. La acțiune au participat forțe din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – polițiști, jandarmi, pompieri -, voluntari și localnici.