CENTRUL “BUNICI SI NEPOTI” A FOST INAUGURAT OFICIAL ASTAZI

Inca o cladire de pe strada Anghel Saligny, din municipiul Braila si-a schimbat complet fata, devenind dintr-o pata pe obrazul orasului, un imobil modern, in care se desfasoara activitati de interes pentru comunitate. Este vorba despre cladirea de la numarul 17, ce se afla intr-un stadiu avansat de degradare si care a fost reabilitata pe bani europeni, fiind transformata in Centrul Comunitar “Bunici si nepoti”.

Proiectul a fost demarat in 2014, fiind finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013 si  avand ca scop reabilitarea infrastructurii serviciilor sociale pentru persoanele defavorizate, inclusiv a persoanelor de etnie rroma din centrul istoric al Municipiului Braila. Valoarea totala a proiectului se ridica la aproximativ 3,6 milioane de lei, din care 2,7 milioane lei au fost folosite pentru reabilitarea cladirii, iar restul, pentru dotare. Cladirea, in care  au fost amenajate 17 sali dotate integral cu mobilier, va gazdui cursuri de diverse tipuri, printre care cele de informatica, de muzica si chiar de prim ajutor, insa exista si sali amenajate special pentru joaca, care vor constitui o bucurie pentru cei mici.

Potrivit Municipalitatii, de aceste dotari vor beneficia circa 150 de copii provenind din familii sarace, care vor fi indrumati de 50 de asa-zisi “bunici” – adulti de diferite varste, dispusi sa se ocupe in timpul lor liber de micuti, in regim de voluntariat.

Primarul Brailei, Marian Dragomir, a precizat astazi ca prin realizarea acestui centru s-au atins doua tinte: