Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila își va continua programele preventive în anul școlar 2024 – 2025

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Brăila își propune ca în anul școlar 2024 – 2025 să continue programele preventive, adaptate realității locale, în urma analizelor efectuate în perioada anterioară. Aceste programe se vor desfășura în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean șicu directorii instituțiilor de învățământ.

De asemenea, se va accentua formarea cadrelor didactice, a consilierilor școlari, a personalului medical școlar, pentru ca în fiecare unitate de învățământ să existe persoane pregătite să intervină în caz de nevoie.

„Siguranța copiilor este obiectivul Ministerului Afacerilor Interne, iar atunci când vorbim de prevenirea consumului și traficului de droguri, spunem clar că aceasta este o prioritate a tuturor structurilor MAI, dar și a partenerilor instituționali – și aici ne referim inclusiv la organizațiile neguvernamentale.

Un alt obiectiv local va fi intensificarea comunicării cu părinții sau tutorii legali. La nivelul Agenției Naționale Antidrog avem în derulare campania de informare «UNSPOKEN», în cadrul căreia vom organiza întâlniri cu grupurile de părinți.

Credem că orice copil trebuie să știe că nu este singur în fața problemelor, că oricând poate apela cu încredere la specialiști pentru ca împreună să găsim soluția cea mai bună pentru el. Încurajăm părinții și profesorii să vorbească deschis, să apeleze la ajutorul nostru, pentru că nu sunt singuri, noi le suntem alături”, afirmă reprezentanții CPECA Brăila într-un comunicat de presă.

Reamintim că la nivelul CPECA Brăila funcționează programul „SAFE SPACE”, adresat adolescenților la risc de consum și adolescenților consumatori de droguri, dar și familiilor acestora. Programul este gratuit și confidențial și poate fi accesat de orice persoană.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns