Centrul Social de Gazduire in Regim de Urgenta e pregatit pentru primirea oamenilor strazii, daca vine gerul

IMG_20140212_115017

Primaria Brailei face ultimele pregatiri pentru gazduirea temporara a oamenilor strazii in adaposturi de urgenta pe timp de iarna, odata cu venirea gerului. Aceasta categorie de persoane vulnerabile pot beneficia de un adapost de urgenta pe perioada sezonului rece (noiembrie – martie), la Centrul Social de Gazduire in Regim de Urgenta, aflat in subordinea Directiei de Asistenta Sociala Braila.

„In acest context, in perioada de iarna, se vor organiza campanii de cazare a persoanelor identificate pe strazi si in adaposturi improvizate. Astfel, in locatia situata pe Calea Galati nr. 346, corp C, unde functioneaza in prezent Centrul Social de Gazduire in Regim de Urgenta, pot fi cazate 60 de persoane pentru care se vor acorda servicii de gazduire, asistenta medicala si igiena corporala. Mentionam ca la nivelul sezonului rece 2014-2015, au fost cazate in Centrul Social de Gazduire in Regim de Urgenta  62 de persoane fara adapost.

Pentru gazduirea in centrul social, beneficiarii care sunt apti de munca au obligatia de a presta actiuni, sau lucrari de interes local. Astfel, asistatii Centrului pot fi distribuiti sa sprijine activitatile de deszapezire organizate la nivelul municipiului”, se precizeaza intr-o informare facuta de Municipalitate.