„Ceramică tradițională din Oltenia” – Expoziție la Secția Etnografie a Muzeului Brăilei “Carol I”

Vineri, 29 aprilie, la ora 11.00, la Secția Etnografie a Muzeului Brăilei “Carol I” va avea loc vernisajul expoziției „Ceramică tradițională din Oltenia”, cu piese din colecțiile Muzeului Olteniei.

„Expoziția «Ceramică tradițională din Oltenia – bogăție a spiritului oltenesc» reprezintă o manifestare artistică specifică unor civilizații străvechi, unor meșteșuguri ce valorifică și evidențiază forme tradiționale cu rădăcini ancestrale și bogății spirituale.

Oltenia este, fără doar și poate, o istorie a talentului și creativității românești. Vase din lut simple sau decorate cu artă și măiestrie, semne și simboluri, scrise sau pictate, motive vegetale, florale sau geometrizate, ornamente cu caracter social, întâlnim pe toate artefactele ceramice care vorbesc de la sine despre cultura, istoria și civilizația așezării oltenești.

Prin aceste manifestări expoziționale, completate de un sistem educațional coerent și bine pus la punct, cultura populară, meșteșugurile și tradiția, pot continua”, spun organizatorii.