CETĂȚEANUL CĂTĂLIN CANCIU S-A RĂZBOIT CU PRESA, LIBERALUL CĂTĂLIN CANCIU DECLARĂ CĂ „CEA MAI MARE GREȘEALĂ PENTRU UN POLITICIAN ESTE SĂ SE LUPTE CU PRESA”

„Întotdeauna am considerat presa ca acea parte a societății foarte, foarte importantă” – este declarația făcută astăzi de Cătălin Canciu (PNL), în cadrul unei conferințe de presă în care s-a aflat prima dată față în față cu presa locală în calitate de politician, după ce în ultimii ani a făcut în mai multe rânduri comentarii jignitoare la adresa ziariștilor locali.

În condițiile în care mai nou, Canciu a fost desemnat președinte al organizației municipale PNL Brăila și în care în campania pentru alegerile locale mai mulți liberali au dus un război cu presa, în loc să-și concentreze atenția asupra adversarilor politici, ziariștii au vrut să știe dacă liberalii au de gând să continue războiul cu presa locală și cu jignirile la adresa celor care îi critică.

Canciu a declarat: „Dacă ați urmărit, niciodată nu am făcut comentarii când am fost într-o funcție publică, cel puțin ca inspector general; doar în perioada în care am fost demis, când am fost doar cetățeanul Cătălin Canciu.

Eu sunt acum într-o altă etapă, în etapa de politician. Cea mai mare greșeală pentru un politician este să se lupte cu presa. Iar eu îmi prezint scuzele față de fiecare dintre dvs, dacă v-am rănit într-un anumit moment.

Doar atât aș vrea să completez: eu în cei 4 ani cât am fost inspector școlar general am avut niște momente foarte grele și poate atunci, în acele momente, nu știu, m-am simțit frustrat că mă lupt de unul singur și pe bani mulți, plătind avocați, cu un sistem nedrept”.