CF Braila cere Departamentului de Integritate si Antifrauda din FRF verificarea acuzatiilor de blat

cf braila

Conducerea CF Braila se declara indignata si ingrijorata de suspiciunile care planeaza asupra sa, privind faptul ca ar fi trucat meciul cu Gloria Buzau. Intr-un comunicat dat publicitatii in aceasta seara se arata ca acuzatiile respective vin intr-un moment critic, in care se negocia cu autoritatile locale finantarea clubului, iar efectele, atat din punct de vedere al imaginii, cat si al blocarii negocierilor amintite, sunt extrem de grave. De asemenea, se precizeaza ca s-a luat decizia depunerii unei adrese la Departamentul de Integritate si Antifrauda din FRF, in care se cere verificarea acuzatiilor de blat, dar in acelasi timp, si a sesizarii Politiei Braila, “pentru verificarea temeinica a tuturor aspectelor mentionate in presa”: “Clubul CF Braila a luat act, cu profunda surprindere si ingrijorare, ca in presa locala si nationala au aparut niste articole referitoarela unele meciuri de fotbal susceptibile de blat, printre care este mentionat si meciul dintre clubul CF Braila si Gloria Buzau, din cadrul Ligii a II-a, seria I, disputat la Braila pe data de 2 mai 2015 si incheiat cu scorul de 3-2.

Dorim sa asiguram atat opinia publica cat si mass-media ca, cel putin de la schimbarea actionariatului, clubul CF Brailanu a avut, nu are si nu va avea niciodata vreo legatura cu activitatea de pariuri sportive. Dupa cum probabil cunoasteti, clubul CF Braila este chiar unul dintre cluburile care au cerut in scris Federatiei Romane de Fotbal scoaterea de la activitatea de pariuri a tuturor meciurilor din Liga 2, tocmai pentru a se evita intamplari de acest gen!

De altfel, clubul CF Braila a reactionat intotdeauna cu duritate la astfel de cazuri care dauneaza activitatii si imaginii clubului, asa cum s-a intamplat si in anul 2014, in cazul fotbalistului Romario Marcel Gheorghe, caruia i-a fost reziliat imediat contractul, in urma unui sentinte definitive a Tribunalului Braila.

Clubul CF Braila isi exprima indignarea ca asupra sa planeaza suspiciuni de aranjare a unor meciuri, mai ales ca, in contextul situatiei actuale, cand suntem in negocieri avansate cu autoritatile locale pentru o sustinere financiara in vederea continuarii activitatii, o astfel de acuza, fie ea si indirect, ne afecteaza iremediabil atat imaginea clubului nostru, cat si credibilitatea in fata partenerilor nostri de discutii, a suporterilor si a opiniei publice.

In dorinta de a lamuri cat mai clar lucrurile si de a inlatura acuzele care planeaza asupra sa, clubul CF Braila a inaintat Departamentului de Integritate si Antifrauda din FRF adresa nr. 403 din 5 iunie 2015, prin care se cere verificarea afirmatiilor privind meciul mentionat mai sus.

Clubul CF Braila se va pune oricand la dispozitia autoritatilor sportive si, daca va fi cazul, si a organelorde cercetare judiciara, in speranta ca adevarul va iesi la iveala, iar imaginea clubului nu va mai fi sifonata de asemenea acuzatii care fac rau nu numai conducerii si jucatorilor acestui club, dar aduc atingere deopotriva atat spiritului sportive, cat si fotbalului romanesc.

Condamnam cu tarie toate acuzatiile nefondate si afirmatiile tendentioase aparute la adresa clubului CF Braila, formulate de terte persoane, iar impreuna cu casa de avocatura care ne asigura consultanta juridica, analizam toate caile de actiune prin care sa ne indreptam impotriva acelora care defaimeaza, intentionat sau nu, prin afirmatii nedovedite, imaginea si onoarea clubului nostru, mergand chiar pana la actionarea respectivelor persoane in instanta.

In consecinta, ca o prima masura, Consiliul de Administratie al clubului a decis ca luni, 8 iunie 2015, sa depuna o sesizare in acest sens catre organele de politie din municipiul Braila pentru verificarea temeinica a tuturor aspectelor mentionate in presa, aspecte care aduc o serioasa atingere imaginii clubului”.

Amintim ca Federatia operatorilor europeni de pariuri sportive a nominalizat partida CF Braila – Gloria Buzau intr-un raport ce continea cazuri de meciuri care erau suspectate a fi trucate.