CF Braila: E greu de crezut ca exista vreun jucator care sa-si puna in pericol libertatea si cariera de-o viata, pentru o tentatie de moment

cf braila

Conducerea CF Braila anunta ca a depus la Parchet o sesizare prin care cere verificarea datelor din raportul Federbet cu privire la presupusa implicare a clubului amintit in “aranjarea” unui meci cu Gloria Buzau, dar si a afirmatiilor aparute in presa, pe aceasta tema.  Intr-un comunicat dat publicitatii, conducerea CF Braila precizeaza ca a discutat si cu reprezentati ai FRF pe aceasta tema si a cerut solutionarea cat mai grabnica a sesizarii trimise Departamentului de integritate din cadrul Federatiei: “In saptamana care a trecut, conducerea clubului a inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Braila sesizarea nr. 404/08.06.2015, in vederea verificarii atat a datelor din raportul Federbet  (de la care inca mai asteptam raspuns la cererea adresata ONG-ului respectiv), cat si a afirmatiilor aparute in presa locala, cu privire la acuzatii de implicare in pariuri sportive, care au adus o grava atingere imaginii clubului CF Braila si care pun clubul intr-o situatie extrem de delicata.

Totodata, joi, 11 iunie 2015, conducerea clubului CF Braila s-a deplasat la sediul Federatiei Romane de Fotbal, unde a avut o intrevedere cu reprezentantii acesteia, pentru  a cere ajutorul in vederea solutionarii cat mai grabnice a sesizarii trimise de clubul nostru pe adresa Departamentului de integritate din cadrul Federatiei.  Cu acest prilej, Federatia Romana de Fotbal ne-a asigurat ca sesizarea va fi tratata cu cea mai mare atentie si ne va sustine in toate demersurile noastre, insa a subliniat ca fenomenul acesta, al pariurilor sportive, e tot mai greu de tinut sub control, datorita in special regimului transfrontalier pe care l-a capatat in ultimii ani, dar si al volumului tot mai mare de sume pariate la nivel mondial si unde tara noastra se afla intr-un neoficial top 10.

Concomitent, la sediul clubului este in curs de desfasurare o ancheta interna ce vizeaza jucatorii legitimati la clubul nostru. Prin aceasta se incearca sa se afle daca au existat tentative de abordare a jucatorilor nostri de catre terte persoane, daca li s-a propus si de catre cine, influentarea  intr-un fel sau altul a unui meci de fotbal la care CF Braila a fost parte, in vederea obtinerii de foloase materiale din pariuri sportive. In conditiile in care fiecare jucator, inca de la legitimarea sa la CF Braila, a luat cunostinta si a semnat ca va respecta intocmai atat Regulamentul intern al clubului, depus si inregsitrat la FRF, cat si regulamentele sportive in vigoare, in care se stipuleaza, in mod clar, interzicerea oricaror activitati legate de pariuri sportive, e greu de crezut ca ar exista vreun jucator la CF Braila care sa-si puna in pericol libertatea si cariera de-o viata, pentru o tentatie de moment!

Oricum, pana la definitivarea anchetei, toate persoanele vizate benficiaza, asa cum este omenesc si constitutional, de prezumtia de nevinovatie, prezumtie de care ar fi trebuit sa beneficieze si clubul CF Braila in relatia cu presa, cu opinia publica, sau cu autoritatile locale. Nu poti eticheta o intreaga echipa, nu poti arunca cu noroi intr-un club, doar pentru ca o anumita persoana a incalcat, poate – nu e nimic dovedit inca! – niste regulamente, in goana sa dupa un castig oneros! Daca ar fi sa ne raportam la acest lucru, atunci ar insemna ca orice instituie care are un salariat banuit de savarsirea unor fapte ilegale in interes personal, sa fie sanctionata si sa raspunda in mod solidar cu acesta!

Clubul CF Braila e o comunitate ca oricare alta, in care membrii ei participa impreuna la actiuni sportive, insa la nivel de individ, fiecare raspunde pentru faptele comise in nume propriu, atat pe teren, dar mai ales in afara lui. Clubul CF Braila a respectat si va respecta in continuare regulamentele sportive, iar orice fapta sau persoana care aduce prejudicii clubului prin incalcarea regulamentelor si a spiritului sportiv va fi pedepsita fara intarziere.

Cerem suporterilor sa fie alaturi de noi, sa aiba incredere si sa sustina aceasta echipa si acest club, asa cum au facut-o in toti cei 93 de ani de existenta! Cerem presei si tuturor reprezentantilor mass-media sa relateze in mod obiectiv activitatile acestui club, care se afla si asa intr-o situatie delicata, datorita crizei financiare prin care trece! Si nu in ultimul rand, cerem autoritatilor locale sa ne acorde tot sprijinul lor, asa cum au facut-o si pana acum, pentru ca CF Braila este si va ramane clubul care continua, de aproape un secol, traditia fotbalului brailean, este si va ramane clubul de suflet al Brailei si al brailenilor!”.