CF Braila moare, Dacia Unirea Braila reinvie

11295563_929682587054834_7913074720741201508_n

Negocierile purtate in ultima perioada intre conducerea clubului CF Braila si sefii administratiei locale au ajuns, in sfarsit, la un rezultat. Potrivit unui comunicat dat publicitatii de conducerea clubului de fotbal local, s-a ajuns la un acord intre presedintele Consiliului Judetean, Viorel Mortu, primarul municipiului, Aurel Simionescu si conducerea clubului, reprezentata prin presedintele Valentin Avramescu si vicepresedintele Vasile Popa: „S-a luat decizia ca echipa noastra de seniori sa se inscrie in Liga 2. Astfel, incepand cu sezonul 2015-2016, echipa va evolua in Liga 2 sub denumirea de DACIA UNIREA BRAILA. Toate actele necesare au fost depuse la sediul Federatiei Romane de Fotbal inca de saptamana trecuta, iar acum, pe langa cererea de inscriere, a fost anexata si scrisoarea de intentie prin care, de comun acord, atat  Consiliul Judetean Braila, cat si Primaria Braila sunt de acord sa finanteze echipa de fotbal Dacia Unirea Braila.

Pe 21 iulie 2015, la ora 10, la Stadionul Municipal, va avea loc reuniunea lotului de jucatori si a staff-ului tehnic, in vederea stabilirii unor detalii preliminare, referitoare la perioada de pregatiri. Asteptam cu interes si nerabdare ca in primele sedinte ale CJ si CLM sa se stabileasca valoarea si modalitatile de finantare ale echipei de suflet a Brailei – Dacia Unirea”.

Amintim ca pana de curand, presedintele CJ Braila, Viorel Mortu, declara ca nu exista o modalitate legala ca institutia pe care o conduce sa aloce bani clubului sportiv amintit, astfel incat, in lipsa unei finantari din bani publici, CF Braila risca sa intre in faliment si sa se desfiinteze, iar orasul sa ramana fara echipa de fotbal. (sursa foto – CF Braila)