CHIRIAC: PRIORITATEA MEA IN 2019 VA FI SPITALUL JUDETEAN. SPERAM SA AVEM IN CURAND UN SPITAL SANATOS

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, declara ca in anul 2019, prioritatea sa va fi Sanatatea. El a precizat ca „va lasa pe locul doi partea de infrastructura, deoarece deja lucrurile functioneaza si s-au demarat mai multe proiecte de reparatii drumuri judetene cu finantari europene, finantari PNDL sau de alt gen, astfel incat speram sa ajungem in anul 2020 la 300 de km de drumuri judetene reabilitate”.

Chiriac a comentat ca in 2018 „a lasat putin in urma Sanatatea”, si-si asuma aceasta decizie, dar in acest an va fi “mult mai aplicat si mult mai atent la ce se intampla la Spitalul Judetean” si va merge mai des la unitatea medicala amintita, pentru a vedea la fata locului care este situatia in ceea ce priveste aprovizionarea cu medicamente, conditiile de igiena, de cazare, etc: “Dar as ruga si Consiliul de Administratie si colegii consilieri care se pricep – nu cei care sunt nepriceputi – sa dea o mana de ajutor, ca nu le stiu eu pe toate, sa punem umarul si sa incercam sa miscam acel spital acolo unde ne dorim: un spital care sa ne serveasca noua, tuturor, ca nu e spitalul lu’ mama, nu e spitalul PSD-ului, nici al PNL-ului.

Ceea ce este foarte important pentru un management sanatos: nu poti pleca la drum fara un plan foarte bine stabilit. Avem planul pe investitii, daca ne tinem de el speram sa avem in curand un spital sanatos si speram sa avem si acel plan in care spitalul sa nu mai aiba nevoie de absolut nimic – si aici ma refer la materiale sanitare si medicamente. Dar discutia asta va fi cu toti medicii, cu toti sefii de sectie, asumat”.