CHIRIAC: ACUM CE SA-I SPUN MANAGERULUI RASNOVEANU, SA-SI DEA DEMISIA DIN PSD, CA SA NU MAI FIE ASUMATA POLITIC?

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), declara ca a avut o discutie cu managerul Spitalului Judetean, Delia Rasnoveanu (PSD), in legatura cu unele problemele semnalate in ultima perioada de consilierii judeteni, dar si de simpli cetateni, cum ar fi cea privind lipsa medicamentelor si materialelor sanitare din spital. Chiriac nu a vrut sa dea prea multe detalii legate de discutia respectiva, pe motiv ca a fost una privata, insa a precizat ca din ceea ce i-a spus Rasnoveanu, aceasta considera ca poate tine situatia sub control – iar seful judetului este dispus sa o creada.

Intrebat de presa daca o va apera pe Delia Ranoveanu indiferent cat de prost merg lucrurile in Spitalul Judetean, numai pentru ca PSD si-a asumat-o politic, presedintele CJ a raspuns: “Domnule, hai sa fim foarte sinceri, mi l-am asumat si pe domnul Sinpetru (Stefan Sinpetru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Braila – n.r.)! E asumata managerial – acum ce sa-i spun doamnei Delia, sa-si dea demisia din PSD, ca sa nu mai fie asumata politic?”.

La avalansa de intrebari adresate de ziaristi in legatura cu problemele din Spitalul Judetean si cu modul in care intelege Delia Rasnoveanu sa-l conduca, Chiriac a declarat ca ii va solicita acesteia sa faca mai des conferinte de presa, pentru ca  sa fie intrebata chiar ea si sa dea personal raspunsuri: “Asta i-am reprosat, aceasta lipsa de comunicare pe care o are cu presa, iar pentru ca presa nu are informatiile corecte, de la sursa, informatiile se duc asa cum sunt preluate din alta parte. Si asta este rau si pentru dansa, si pentru conducerea spitalului, si pentru spital, in general”.

Precizam ca la inceptul acestui an, presedintele Chiriac a anuntat ca i-a cerut Deliei Rasnoveanu sa organizeze conferinte de presa lunar, pentru a informa presa – si prin intermediul ei, cetatenii, cu privire la ceea ce se intampla in Spitalul Judetean. In realitate, in tot acest an, pana in prezent, Rasnoveanu nu a facut decat o singura conferinta de presa, la care a participat si Iulian Chiriac. La intrebarile care ii sunt adresate in cadrul sedintelor CJ, de catre consilieri, managerul fie da raspunsuri confuze, fie da raspunsuri care sunt contrazise flagrant de realitatea din spital, fie spune “nu stiu” si ridica din umeri. Atunci cand este sunata de ziaristi, fie da raspunsuri confuze, fie nu raspunde la telefon, fie ne indruma catre directorul medical Alina Neacsu, iar aceasta prefera, mai nou, sa trimita raspunsuri pe mail – raspunsuri care consta intr-o singura fraza si care nu spun mare lucru.