Chiriac, alba-neagra cu străzile asfaltate, în încercarea de a-l ataca pe deputatul Popa (PNL): În comuna Cireșu este o singură stradă asfaltată. Strada care trebuie e asfaltată. Nu, sunt mai multe străzi asfaltate în Cireșu

Atac nereușit al președintelui CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), la adresa președintelui PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa (PNL), pe tema străzilor din Cireșu, localitatea natală a liberalului și care este condusă de tatăl acestuia, Radu Popa, în calitate de primar.

În contextul nemulțumirilor exprimate public de Alexandru Popa cu privire la starea deplorabilă a Drumului Județean 203R (care trece prin Cireșu) și la faptul că acesta nu a fost reparat de CJ  de câteva decenii, Chiriac a sugerat că nici în comuna Cireșu lucrurile nu stau bine din punct de vedere al străzilor: „În comuna Cireșu câte ulițe sau străzi sunt asfaltate? Una singură. Pe care locuiește mama (comentariu ironic, aluzia fiind la faptul că pe acea stradă locuiesc primarul Radu Popa și fiul său – n.r.). Are mama o casă acolo și locuiește… Mama mea și-a luat o casă în Cireșu și locuiește acolo, tocmai de-asta este strada aia asfaltată.

Eu am interdicție acolo, e cu barieră…

Eu vă spun că am trecut și prin Cireșu, am fost și cu domnul vicepreședinte Epureanu, am văzut toate drumurile”.

Întrebat încă o dată dacă există o singură stradă asfaltată în comuna Cireșu, Chiriac a lăsat-o mai moale: „Cam așa știu eu… În Cireșu e o singură stradă…”.

Întrebat de ziariști dacă în Cireșu este asfaltată o singură stradă, Ionel Epureanu (PSD) a răspuns ușor jenat: „Nu”.

În acest context, Chiriac a dat înapoi și a spus: „Sunt mai multe, dar eu vă spun că strada principală, care trebuie, e asfaltată. Restul…”

Întrebat încă o dată cine stă pe „strada care trebuie”, Chiriac a evitat să-și asume un răspuns clar: „Mama, nu v-am spus? Mama!”.

Șeful județului a mai spus: „Suntem în continuare axați pe fonduri europene, chiar se poate verifica – că tot am auzit laitmotivul «fonduri europene», de mi-a făcut capul darabană -, nicio axă de finanțare nu a fost ratată de CJ și nu va fi ratată nici în următorul exercițiu financiar.

Am toată lista pregătită pentru programul Anghel Saligny, cu tot ce înseamnă UAT-uri (unități administrativ teritoriale – n.r.), voi merge cum am mers în 2016-2017 cu ea și voi milita pentru toate proiectele, indiferent de UAT sau de culoarea politică, pentru a dezvolta în continuare județul.

Dacă în PNDL 2 am avut 6500 de miliarde, suntem acum tot pe-acolo ca și sumă. Dacă vor fi semnate eu cred că județul Brăila va arăta cu totul altfel. Se vede cu ochiul liber în unele comune, în unele nu”.

Președintele CJ a precizat că verificând lista cu proiectele depuse primării pentru finanțare prin programul „Anghel Saligny” a constatat că unele localități nu au depus un proiect sau nu au comunicat CJ că au făcut-o, între acestea aflându-se și comuna Cireșu: „Comuna Cireșu n-a îndrăznit să ne spună. Poate se face lobby separat. Nu știu dacă a depus sau n-a depus. Mai e Gropeniul, Stăncuța, Tichileștiul și Vădeniul. Aceste primării ori au depus și nu am fost informat, ceea ce nu cred că este un lucru bun, ori…”.