CHIRIAC: AM AFLAT CU STUPOARE CA NOILE SECTII DE CARDIOLOGIE SI PEDIATRIE NU SUNT ALIMENTATE CU APA CALDA. TOT PE MINE O SA PICE ACEASTA PROBLEMA…

CJ Braila a aprobat ieri includerea in inventarul domeniului privat al judetului noua cladire in care vor functiona sectiile de Cardiologie si Pediatrie ale Spitalul Judetean.

Presedintele CJ, Iulian Chiriac, declara ca dupa ce se vor incheia demersurile pentru preluarea cladirii, se va face o expertiza, pentru ca deja i s-au semnalat o serie de vicii, cum ar fi unele “de inclinare” si faptul ca imobilul nu este alimentat cu apa calda, iar in plus, trebuie facuta legatura cu corpul vechi al Spitalului Judetean, ca sa se poata lua avizul ISU: “Am aflat cu stupoare ca aceasta sectie de Cardiologie si Pediatrie nu este alimentata cu apa calda, in acest proiect. Tot pe mine o sa pice aceasta problema si va spun ca nu ma las pana nu gasim o solutie, astfel incat si acest corp sa fie alimentat cu apa calda. Bine ca am identificat aceasta problema din timp, pentru ca avem destul timp sa facem si aceasta procedura, sa vedem sursa bugetara, astfel incat in momentul cand cladirea va fi functionala, sa aiba toate utilitatile si sa fie utilizata corespunzator”.

Intrebat cand estimeaza ca vor fi deschise noile sectii de Cardiologie si Pediatrie, seful CJ ne-a raspuns: ”Eu mi-as dori de ieri, cred ca toata lumea isi doreste asta, dar trebuie sa parcurgem etapele legale; va mai dura. Va mai dura pentru ca, va spun foarte sincer, eu nu am avut toate datele la zi, respectiv si procedurile legale de preluare – predare – primire si va spun ca suntem intr-un cerc de-asta vicios in care suntem la mijloc, intre constructor si subcontractor. Cu greu am reusit sa-i aducem pe toti la aceeasi masa, tinand cont ca suntem si in procese cu ei”.

Chiriac a mai spus ca desi cladirea este finalizata in proportie de 98% si ar putea parea ca practic,  2% nu mai inseamna mare lucru, adevarul este ca aceste 2 procente inseamna foarte mult: “Practic, cladirea nu este finalizata in totalitate, ci in proportie de 98%. Noi preluam in momentul de fata, faptic, ce este la momentul decontarii absolut tuturor facturilor pana la momentul acesta. Restul de executat… suntem in proces; efectiv noi luam cladirea la momentul de fata, cu toate lucrarile, cu toate stampilele dirigintelui de santier. Ne-o insusim, dupa care aceasta expertiza va avea rolul de a determina ce ne trebuie ca sa <<inchidem>> cu totul aceasta cladire si din punct de vedere functional, si al circuitelor si al echipamentelor medicale. Bani de echipamente sunt, dar nu vrem sa luam echipamentele si sa le tinem iar acolo, sa treaca perioada de garantie, ci o sa demaram lucrurile in momentul in care consideram noi ca cladirea ar fi functionala. Apoi, procedura de achizitie a paturilor si ce mai e acolo se poate face in maxim 6 luni.

Acesti 2% sunt foarte importanti pentru a lua autorizatia de functionare a acestui corp de cladire. Reprezinta efectiv circuitul pacientilor in aceasta cladire, este foarte important, acolo a fost blocajul”.