CHIRIAC: AM DISCUTAT LA MINISTERUL APARARII NATIONALE DESPRE PRELUAREA UNUI TEREN CE APARTINE UNEI UNITATI MILITARE, PENTRU AMENAJAREA UNUI POLIGON AUTO

Consilierul judetean Simona Draghincescu (PND) i-a solicitat ieri lamuriri presedintelui CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), cu privire la stadiul demersurilor facute pentru identificarea unui teren pe care sa fie amenajat un poligon auto. Draghincescu a revenit asupra acestui subiect, dupa ce in decembrie 2017, intr-o alta sedinta CJ, propunea ca printre obiectivele ce vor fi finantate in anul 2018 de la bugetul judetean sa se afle si un astfel de poligon.

“Sa facem un poligon auto, pentru ca Braila nu mai are asa ceva. Este un dezastru ce se intampla pe soselele din Romania si propun un poligon auto, care nu este o investitie foarte mare la nivelul unui judet, pe o suprafata de 5.000 – 7.000 mp, daca nu chiar un hectar, daca gasim spatiul necesar. Lipsa acestui tip de poligon s-a vazut in ultimii 20 de ani. Un poligon auto care sa fie folosit contra cost”, spunea atunci consilierul PND.

Presedintele Chiriac a declarat ca a discutat acest subiect la Ministerul Apararii Nationale, in ideea preluarii unui teren care se afla in prezent in proprietatea unei unitati militare din Braila: “Va pot spune ca am avut o discutie cu Ministerul Apararii Nationale; in momentul de fata este dat proiectul pentru intocmirea unui raport, trebuie initiata o hotarare de Guvern, pentru acel teren. Sunt mai multe chestiuni discutate cu Ministerul Apararii Nationale, legate de terenurile unitatilor militare de pe raza judetului Braila si unul dintre punctele vizate este si acest poligon auto si vrem sa le rezolvam, ca sa intre toate aceste puncte intr-o hotarare de Consiliu Judetean, apoi o Hotarare de Guvern si dupa aceea ne apucam  de treaba”.