CHIRIAC: AM DISCUTAT PENTRU O MICA PARTE DE HELIPORT LA SPITALUL JUDETEAN, CA SA FACEM LEGATURA CU GALATIUL MACAR PE TIMP DE ZI

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, spune ca se fac toate eforturile pentru ca la Spitalul Judetean activitatea sa fie una cat se poate de buna, iar faptul ca s-au scos la concurs 27 de posturi de medici este o masura in aceasta directie.

Chiriac a explicat ca desi in momentul de fata, Spitalul Judetean este “intr-o zona confortabila” din punct de vedere al numarului de asistenti si infirmiere, inca mai este nevoie de personal de specialitate, “pentru ca o asistenta, o infirmiera are in ingrijire un numar de paturi mai mare decat este in UE, ceea ce nu este corect. Dar trebuie sa vedem si sursa bugetara de unde o avem. Noi suntem (ca suma – n.r.) pe decontarea pe caz rezolvat din anul 2005. Adica ar trebui sa mareasca tariful cazului rezolvat, astfel incat sa ajungem la un plafon de bani astfel incat ingrijirea bolnavilor din Spitalul Judetean sa fie mai echilibrata”.

Presedintele CJ a mai spus ca a discutat la Bucuresti despre un proiect  important, care ar usura mult transportul cazurilor grave din Braila catre Spitalul Judetean Galati: “Am discutat pentru o mica parte de heliport la Spitalul Judetean, astfel incat sa avem si noi corespondenta cu Galatiul macar pe timp de zi, cu aterizare cat mai aproape de spital.

Am venit pentru prevenirea a tot ce inseamna cazuistica in judetul Braila si ati vazut ca am inaugurat punctul SMURD si de pompieri de la Maxineni; suntem aproape gata cu cel de la Dudesti. Incercam si vedem cum reusim la anul cu cel de la Tichilesti si mai ramane un punct important in Insula Mare a Brailei, pentru ca nu vrem sa uitam nici acei oameni”.