CHIRIAC: AM IDENTIFICAT PROBLEME IN APROVIZIONAREA CU MEDICAMENTE A SPITALULUI JUDETEAN SI RESPONSABILII IN ACEST CAZ. AM TRASAT DIRECTIVE CLARE, IAR NERESPECTAREA LOR SE VA FINALIZA CU DEMISII

“NU mai accept greseli care sa-si puna amprenta in viata cotidiana a cetatenilor, mai ales cand vine vorba de sanatate” – este ceea ce sustine presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), in legatura cu nenumaratele crize de medicamente si materiale sanitare care apar periodic la Spitalul Judetean. Chiriac a participat la finele saptamanii trecute la o sedinta cu conducerea spitalului si cu sefii de sectii si in urma acesteia, a declarat ca s-au identificat probleme in aprovizionarea cu medicamente si implicit, s-au identificat si responsabilii in acest caz.

Intr-o postare facuta pe o retea de socializare, seful CJ a precizat in legatura cu acest subiect: “Asa cum am declarat in plenul ultimei sedinte a CJ Braila, am fost la Spitalul Judetean si impreuna cu factorii decidenti am facut o evaluare a situatiilor, tinand cont astfel de cele prezentate de catre colegii mei consilieri.
Am identificat probleme in aprovizionarea cu medicamente a spitalului si implicit, a responsabililor in acest caz. Am trasat directive clare, cu termen de indeplinire de 12 ore, nerespectarea acestora finalizandu-se cu demisia acelora ce nu le pun in practica.
Consider ca lipsa de comunicare a condus la aceasta situatie, motiv pentru care reiterez ideea ca NU mai accept greseli care sa-si puna amprenta in viata cotidiana a cetatenilor, mai ales cand vine vorba de sanatate.
Punctual, masurile luate pentru perioada urmatoare sunt:
-raport zilnic cu stocul din farmacie catre managerul spitalului si catre presedintele Consiliului Judetean
-necesarul de medicamente sa fie facut in functie de balanta si istoricul de consum, la care se va adauga stocul de rezerva
-situatia aparaturii medicale din spital, privind functionalitatea, sa fie la zi
-un grafic de livrare pe trimestru sa fie trimis catre toti furnizorii, cu comanda ferma
-am detasat 2 persoane pentru a suplini personalul de la aprovizionare si achizitii
-responsabilizarea personalului imputernicit cu curatenia in spital
-necesarul de materiale sanitare sa fie facut la zi, pentru a nu mai exista disfunctionalitati in exercitarea actului medical”.

In comunicatul respectiv, presedintele CJ nu a precizat insa care anume sunt responsabilii pentru criza medicamentelor  si materialelor sanitare pe care i-a identificat.

Iulian Chiriac a mai anuntat ca “tinand cont ca un singur om nu poate avea performanta, am decis formarea unei comisii de verificare compusa din colegi consilieri judeteni. Aceasta comisie va avea rolul de a identifica probleme si de a propune solutii spre rezolvarea lor, iar rezultatele vor fi transmise catre presedintele CJ si catre conducerea spitalului”.
Seful judetului a incheiat: “Concluzia mea este simpla: spitalul trebuie sa ofere doar servicii medicale performante si de calitate, iar pentru asta toti cei implicati in actul medical trebuie sa isi faca TREABA. Este necesara o buna comunicare si colaborare, astfel ca beneficiarul final, cetateanul, sa nu mai fie pus in situatii jenante. Practicile <<condamnabile si nejustificate>> acceptate pana acum, atat de pacient, cat si de cadrele medicale, trebuie sa inceteze, ba chiar schimbate”.