CHIRIAC: AM PROMIS CA 2019 ESTE ANUL SANATATII – TOATA ATENTIA MEA VA FI CATRE SPITALUL JUDETEAN, CATRE BUNA FUNCTIONARE A ACESTUIA

“Eu v-am zis ca in acest an nu vor mai fi probleme cu lipsa de medicamente si materiale sanitare in Spitalul Judetean!” – este declaratia presedintelui CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), care spune ca a gasit solutiile pentru a se asigura fondurile necesare in vederea aprovizionarii ritmice cu acest tip de produse. Doua dintre “solutii” vizeaza niste cereri facute oficial catre Ministerul Sanatatii si respectiv, catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate care nu se stie daca si cand vor fi aprobate, iar a treia solutie presupune alocarea de fonduri din bugetul CJ, pentru acoperirea deficitului inregistrat lunar de Spitalul Judetean.

In ceea ce o priveste, managerul spitalului, dr. Delia Rasnoveanu, sustine ca si daca finantarea spitalului va fi asigurata integral, tot exista riscul sa mai apara situatii in care sa lipseasca unele medicamente sau materiale sanitare, din cauza faptului ca distribuitorii fac aprovizionarea in salturi.

Intrebat daca CJ are banii necesari pentru a acoperi deficitul pe care-l inregistreaza Spitalul Judetean intr-un an de zile, Chiriac a spus: ”Vom face rost de ei”. De asemenea, seful judetului a declarat ca nu se va mai astepta ca spitalul sa intre intr-o criza a medicamentelor, ca sa fie alocati bani de la CJ – asa cum s-a intamplat anul trecut -, ci vor fi virate lunar sumele necesare: “In momentul in care vom aproba bugetul, toti banii vor fi asigurati pentru tot parcursul anului. Daca vom reusi sa obtinem bani in plus ca urmare a solicitarilor facute la Minister si la CAS, vom diminua suma alocata de la CJ.

Am promis ca 2019 este anul Sanatatii, toata atentia mea va fi catre Spitalul Judetean, catre buna functionare a spitalului si catre toate investitiile pe care le avem de facut acolo din punct de vedere legal – ca unii consilieri imi propuneau sa preluam Cardiologia fara constructor si era caz penal”.

Amintim ca potrivit sefului CJ, deficitul lunar inregistrat la Spitalul Judetean Braila  este de 1,2 milioane lei.