CHIRIAC: ANGAJATELE SPITALULUI JUDETEAN CARE POARTA BIJUTERII IN TIMPUL SERVICIULUI SA FIE SANCTIONATE. AMENDA!

Conducerea Spitalului Judetean Braila admite ca a primit mai multe semnale privind faptul ca unele dintre asistente poarta foarte multe bijuterii in timpul serviciului si uneori, acestea le impiedica sa-si faca treaba. Spre exemplu, au existat semnale legate de un caz in care un bratarile unei asistente s-au agatat in perfuzia unui pacient.

Managerul Delia Rasnoveanu a declarat ca “o sa regleze” si acesta chestiune, insa presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, a fost mult mai transant: “Va spun eu care este rezolvarea: rog conducerea spitalului, incepand de astazi, in regulamentul de ordine interioara sa puna o prevedere stricta ca personalul nu are voie in timpul orelor de program sa poarte bijuterii, iar daca sunt gasite pe sectii in timpul serviciului cu astfel de bijuuri, sa fie sanctionate. Adica trebuie puse in regulamentul intern si sanctiuni. Chiar si de taieri din leafa. Amenda! Doar prin constrangere putem rezolva problema”.

Directorul medical Alina Neacsu a declarat, la randul sau, ca le face periodic observatie unora dintre asistente in legatura cu aceasta chestiune si ca a ajuns “capcaunul spitalului”, insa ea spune ca nu poate controla 2.100 de angajati, cand e vorba de bijuteriile pe care le poarta acestia in timpul orelor de program: “Nu poti sa fii omniprezent, sa-i vezi pe toti. Cu doamna manager am discutat – cred ca avem aceasta discutie cel putin o data pe saptamana – asupra comportamentului cadrelor medii, comportament care inseamna comunicare, inseamna aspect, inseamna ecuson, inseamna atitudinea vizavi de pacient, iar in acest comportament, pana la urma, are foarte mare pondere si aspectul exterior. Am incercat si incercam in continuare, este o lupta zilnica pentru acest aspect, pentru ecusonul care trebuie purtat, pentru costumul care trebuie purtat.

Noi am discutat sa pornim la identificarea cadrelor medicale dupa culoarea costumului, echipamentului, pentru ca este foarte usor sa identifici atributiile fiecaruia daca stii cu ce este imbracat; e usor si pentru pacient, stie cu cine a vorbit”.