CHIRIAC: ANGAJATII SPITALULUI JUDETEAN FURAU MEDICAMENTE SI MATERIALE SANITARE. PARTEA CU FURTUL DE MEDICAMENTE AM REZOLVAT-O

“Angajatii Spitalului Judetean furau medicamente si materiale sanitare. Problema furtului de medicamente am rezolvat-o; mai ramane de rezolvat cea a furtului de materiale sanitare” – este declaratia facuta astazi de presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac.

Seful judetului a explicat ca anul viitor va fi montat un sistem de supraveghere video pe toate holurile spitalului, “pentru ca se tranziteaza pe acolo tot felul de persoane, dar si de materiale din spital catre exterior. Se fura.  Eu am informatii ca personalul medical din spital fura. Si daca nu se fura, se completeaza…”.

Chiriac a explicat ca nu are dovezi concrete, deci nu a fost nimeni sanctionat pentru un astfel de furt, insa exista indicii ca se intampla asa ceva si tocmai de aceea vrea sa se monteze aceste camere video in spital, ca sa se poata urmari tot ce se intampla.

El a mai precizat ca a fost introdus un program foarte strict de inregistrare a circuitului medicamentelor, astfel incat la ora actuala singura modalitate prin care s-ar mai putea fura acestea este “sa le ia asistenta si sa nu le mai dea pacientului”, fiindca sistemul respectiv nu urmareste traseul medicamentului pana cand “ii baga asistenta in gurita pacientului pastila. Medicamentele se dau, se pun in pungulita si se duc catre sectia respectiva. Acum, ca i le face in fundulet, in limba sau ca le bea…”.

Presedintele CJ considera ca problema legata de furtul de materiale sanitare va fi mai greu de rezolvat: “Daca pana acum aveam suspiciuni la circuitul pastilutelor, medicamentelor, in momentul de fata acesta este inchis, adica e acel sistem. Mai avem acest sistem – care va fi foarte greu de implementat – al materialelor sanitare”.