CHIRIAC: ANUL ACESTA NU SE MAI FAC LUCRARI DE REPARATII PE DRUMURILE JUDETENE

Nu se mai repara nicio bucatica de drum judetean anul acesta, pentru ca inca nu s-a incheiat licitatia in baza careia urma sa stabileasca firma ce se va ocupa de aceste lucrari.

Anuntul a fost facut astazi de presedintele  CJ Braila, Iulian Chiriac, care a declarat ca au aparut contestatii si ca atare, este de asteptat sa mai dureze pana la finalizarea licitatiei: “Cu parere de rau, avem contestatii. Din punctul meu de vedere, am spus ca daca nu semnam contractul la 1 noiembrie, anul acesta este perimat. Speram ca pana la sfarsitul anului sa avem un castigator, astfel incat dupa ce va trece iarna, din luna martie, sa fim efectiv pe drumurile judetene.

Imi pare rau si am vorbit si cu parlamentarii PSD pentru a accelera si a reusi in Parlament sa schimbe aceasta Lege a achizitiilor publice, pentru ca ea este singura care ne blocheaza pe anumite spete si mai ales pe tot ce inseamna achizitii pe drumurile judetene, pe partea de infrastructura, pe obiectivele mari, sa fie pe legislatii mult mai simpliste, mult mai aplicate, astfel incat sa putem demara si sa nu suferim cu totii”.

Seful judetului a mai precizat ca anul acesta nu s-a lucrat la repararea drumurilor judetene decat pe contracte vechi, pe lucrari care erau inca in garantie: “Anul acesta n-am lucrat decat la remedierea contractelor din 2016, pentru ca erau niste contracte in termen si aveam garantia de 6 luni sau un an si am mers pe teren, astfel incat acolo unde au fost identificate anumite erori in executie, sa le remediem pe acelea.

Nu s-a lucrat efectiv pe niciun segment de drum judetean in afara de acestea, fiindca nu am avut contract. Am sperat ca prin acest contract cadru putem reusi… eu speram ca din luna august, dar uitati ca am ajuns in noiembrie si nici in noiembrie nu e adjudecat, pe partea de contestatii”.

Contractul ce se va semna dupa rezolvarea contestatiilor va fi unul valabil pe 2 ani.