CHIRIAC: ANUL ACESTA, SPITALUL JUDETEAN REPREZINTA O PRIORITATE PENTRU CJ BRAILA

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, spune ca unii dintre directorii institutiilor subordonate au cam exagerat, atunci cand au venit cu solicitari de fonduri de la CJ, pe anul in curs. Chirac a dat exemplul conducerii Muzeului Brailei, care a cerut 20 de miliarde lei vechi pentru reabilitarea Casei Perpessicius, suma care personal, i s-a parut foarte mare.

Chirac a explicat ca decat sa dea acesti bani pentru reabilitarea obiectivului cultural amintit, ar prefera sa ii aloce catre Spitalul Judetean, unde sunt chestiuni mai urgente de rezolvat. De altfel, potrivit presedintelui CJ, Spitalul Judetean va fi una dintre prioritatile sale in acest an: “Prioritate este inchiderea acelor investitii si suntem aproape cu partea de Anestezie Terapie Intensiva si bloc operator, am trimis o hartie scrisa firmei Vamed, ca sa gasim o solutie pentru a inchide si Cardiologia si Pediatria si avem doua solutii: ori sa terminam noi partea de Radioterapie si acea cladire pentru un investitor care ar putea aduce aparatura de ultima generatie cu tot cu personal, astfel incat putem ca prin inchirierea acelui spatiu, sa aducem venituri spitalului, sa poata sa-si ia echipamente si pacientii care trec prin acel centru sa treaca prin spital pe servicii medicale, dar nu in ultimul rand, partea de evaluare, pentru reabilitarea spitalului. Si s-a deschis pe partea de eficienta energetica, sa putem schimba calorifere, tevi, partea de centrala si asa mai departe.

Deci ne gandim si la partea de cazare, ca nu s-a mai investit de mult acolo. Echipamente sunt destule, o sa mai investim in continuare, cu ajutorul, sper, si al Ministerului Sanatatii si vom merge pe cele 2 laturi: partea de cazare, ca si pacientii sa se simta mult mai bine in spital, dar si partea de aparatura medicala”.

Iulian Chiriac a precizat ca are in vedere si Corpul B al Spitalului Judetean, insa pentru acesta trebuie sa discute cu Ministerul Culturii, pentru ca este acolo este vorba despre o cladire de patrimoniu, pentru care este un regim special, in ceea ce priveste reabilitarea.

In plus, seful CJ spune ca trebuie gasita o solutie si pentru problema legata de lipsa de medici, fiindca deocamdata, Spitalul Judetean are doar jumatate din numarul necesar de doctori.