Chiriac: „Astăzi am semnat ordinul de începere a Studiului de Fezabilitate pentru TRANSREGIO Galați – Brăila – Slobozia – Drajna – Chiciu – A2”

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, anunță că încep lucrările pentru studiul de fezabilitate TRANSREGIO Galați – Brăila – Slobozia – Drajna – Chiciu – A2.

Chiriac informează într-o postare făcută pe o rețea de socializare că astăzi a semnat ordinul de începere a Studiului de Fezabilitate pentru aproximativ 142 de kilometri de drum: „Cel mai mare ADI din România, cea mai mare asociere la nivel național, 4 consilii județene fac demersuri importante pentru ca regiunea de Sud-Est să se dezvolte. Astăzi am semnat ordinul de începere a Studiului de Fezabilitate pentru aproximativ 142 de kilometri de drum.

Faptul că am trecut de la proiectele noastre mici, ale județului, la proiectele mari de infrastructură, este de bun augur, pentru că aceste proiecte vor aduce o dezvoltare durabilă și grandioasă pentru toată regiunea. Este una din misiunile noastre pentru următorul mandat; am început cu cele două proiecte mărețe, acest drum expres și cu aeroportul de la Braniștea, vor veni și alte proiecte, împreună cu celelalte entități administrative să gândim și să punem în aplicare proiecte care sunt necesare nu numai brăilenilor și gălățenilor, ci întregii regiuni.

– lungime de estimată de 142 de kilometri – va lega județele Galați, Brăila, Ialomița și Călărași.

– Investiția totală – aproximativ 500 de milioane de euro.

– Noua șosea de mare viteză va face conexiunea orașului Slobozia cu Galați și Brăila, cu Autostrada Soarelui (A2) și apoi cu Dunărea, via Călărași.

Contractul pentru studiul de fezabilitate TransRegio Galați – Brăila – Slobozia – Drajna – Chiciu – A2, proiect care se derulează prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) formată din CJ Galați, CJ Brăila, CJ Călărași și CJ Ialomița, a fost semnat pe data de 27 ianuarie 2023, la Brăila, în prezența ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Proiectul va finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Perioada de implementare este de 210 zile de la data de ordinului de începere a prestării serviciilor”.