CHIRIAC: BRAILA FACE ASOCIEREA CU GALATIUL, DAR IN CONDITII EGALE. N-O SA FIM NOI SATUL GALATI! PROPUNEM CA SEDIUL ASOCIATIEI “DUNAREA DE JOS” SA FIE LA BRAILA

In timp ce altii fac Alianta Vestului, in zona noastra, sefii administratiilor brailene si galatene continua sa se dueleze in declaratii pe tema infiintarii Asociatiei “Dunarea de Jos”.

Zilele trecute, primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), a declarat din nou ca blocajul aparut in demersurile pentru infiintarea asociatiei amintite tine de atitudinea edilului galatean Ionut Pucheanu (PSD), care refuza sa accepte ca sediul acestei asociatii sa fie in alta parte decat in municipiul Galati. Mai exact, a spus Dragomir, Pucheanu refuza si varianta ca sediul sa fie undeva intre cele doua orase – varianta care edilului brailean i se pare cea mai corecta, ca sa nu se supere nimeni.

In ceea ce-l priveste, Pucheanu (PSD), a declarat presei galatene ca de fapt, el este de acord ca sediul sa fie undeva intre cele doua orase, insa la ora actuala nu exista nicio cladire in acea zona, in care sa isi poata desfasura activitatea viitoarea asociatie, deci, practic, acum “Braila nu are un sediu pe care sa-l puna la dispozitie”. Pucheanu a mai precizat ca tot ce a cerut el este ca pana la construirea unui sediu intre Galati si Braila, Asociatia „Dunarea de Jos” sa functioneze temporar la Galati, in conditiile in care Braila oricum va nominaliza directorul acestei asociatii.

Astazi, consilierul judetean Marian Capatina (independent) l-a intrebat pe presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), care este pozitia sa in legatura cu acest subiect.

Chiriac a declarat: “Judetul Braila are sediu, este pe Buzaului nr. 3, este liber de un an si jumatate. Colegii de la Galati sa se hotarasca daca vor sa facem asocierea, dar in conditii egale. N-o sa fim noi satul Galati! Noi trebuie sa fim puternici si o sa luptam pentru braileni, ca aceasta asociatie sa fie pe picior de egalitate. Se poate si altfel, dar noi nu vrem decat conditii egale. Avem si noi sediu la Braila, pe Soseaua Buzaului nr. 3 este un spatiu renovat, este foarte bun si propunem ca sediul asociatiei sa fie la Braila”.