CHIRIAC: CAMERA CONSILIERILOR A FOST OFERITA PROVIZORIU INSPECTORILOR CARE AU VENIT IN CONTROL LA CJ. MA INTRISTEAZA IDEEA ASTA CU CONTAINERUL, MAI ALES DIN PARTEA UNUI CONSILIER JUDETEAN

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), declara ca exista o explicatie foarte simpla pentru faptul ca incaperea care este folosita in mod obisnuit  de consilieri pentru studierea documentelor administrative, discutii intre alesi sau discutii cu angajatii CJ – asa-numita “camera a consilierilor” – este ocupata zilele acestea de persoane straine institutiei.

Cel care reclama faptul ca incaperea amintita a fost oferita altor persoane, care nu sunt angajate ale CJ, este consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL), care a fost astazi acolo, pentru a verifica niste documente si a descoperit cu suprindere ca nu avea loc, fiindca birourile erau ocupate. Nechita chiar a depus in cursul acestei zile la CJ o cerere oficiala, prin care solicita sa se aloce o suprafata de 15 mp in apropierea Palatului Administrativ, ca sa amplaseze acolo un container pe care sa-l amenajeze ca si camera a consilierilor.

Chiriac ne-a declarat ca incaparea respectiva nu a fost data altei institutii – asa cum banuieste liberalul -, ci a fost oferita inspectorilor de la Curtea de Conturi care au venit in control la CJ si care au dorit sa lucreze intr-o camera mai apropiata de Directia de Patrimoniu, ca sa fie mai usor sa discute cu angajatii de acolo. Seful judetului a explicat ca alesii judeteni pot oricand sa foloseasca alte incaperi libere din CJ sau chiar sala 404, unde se tin sedinte: “In momentul de fata noi avem un control al Curtii de Conturi si le-am dat doamnelor de la Curtea de Conturi, provizoriu, acesta camera a consilierilor. Domnul consilier Nechita, daca dorea sa studieze dosarele lui, putea sa mearga si la camera 404; deci noi avem si alte camere libere, nu inseamna ca e batuta in cuie camera aia. La rugamintea doamnelor de la Curtea de Conturi, le-am oferit o camera mai aproape de Directia de Patrimoniu.

Acum, daca el vrea doar in camera aia…

Oricum, camera consilierilor e ocupata provizoriu de doamnele de la Curtea de Conturi – pana gasim o alta camera in care acestea sa-si desfasoare activitatea in liniste. In plus, controlul de la Curtea de Conturi nu dureaza 100 de ani… Camera consilierilor va ramane in continuare la dispozitia consilierilor, este clar”.

Cat despre containerul (vezi foto) pregatit de Nechita, pentru a-l transforma, la nevoie, in “camera a consilierilor”, Chiriac a comentat: “Pe mine ma intristeaza lucrurile astea, mai ales din partea unui consilier judetean. Si in primul rand, platoul din fata cladirii nu este al meu, este al Primariei”.