CHIRIAC: CAND AM DAT CONCURS PENTRU POSTUL DE MANAGER LA SPITALUL JUDETEAN, S-A INSCRIS DOAR RASNOVEANU. DE CE N-AU VENIT MAI MULTI?

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), sustine ca dincolo de toate criticile care i se aduc managerului Spitalului Judetean, Delia Rasnoveanu (PSD), ea a fost singura interesata (mai bine zis, dispusa) sa-si asume conducerea unitatii amintite, dovada ca a fost singura care s-a prezentat la concurs. Chiriac admite ca sunt unele probleme care inca n-au fost rezolvate, dar spune ca un manager nu poate lucra singur, ci este nevoie si de cooperarea directorilor si a sefilor de sectie. Seful judetului a lasat astazi sa se inteleaga ca pana de curand, Rasnoveanu nu prea a beneficiat de colaborarera sefilor de sectie: “In momentul cand am scos postul de manager la spital, s-a inscris doar o singura persoana. Era un concurs, de ce n-au venit mai multi – si atunci aveam claritatea ca era mai bun al doilea sau al treilea. Si nu e vorba doar de management acolo, este vorba de atitudinea intregului corp medical. Sa ne gandim ca acel spital nu este al managerului, nu este al presedintelui, ci acel spital este al nostru, al tuturor”.

Atentionat ca pana una-alta, acel spital “al nostru, al tuturor” are o conducere platita ca sa gestioneze lucrurile astfel incat unitatea amintita sa aiba o activitate cat mai buna, Chiriac a spus ca “incet, incet lucrurile se vor rezolva. Si va mai dau un exemplu: pana nu demult, sefii de sectie nu aveau un concurs, adica nu aveau responsabilitate, erau interimari; acum toti sunt pe post (cu concurs – n.r.)”.

El a mai spus ca i-a cerut managerului Delia Rasnoveanu sa aiba o sedinta cu noii sefi de sectie si sa le explice ca de activitatea fiecaruia dintre angajati depind veniturile spitalului si de asemenea, propriile lor salarii.

In plus, seful judetului a spus ca a facut tot ceea ce depinde de CJ pentru a rezolva problema investitiilor blocate de ani de zile, astfel incat spitalul sa beneficieze de dotari cat mai bune, iar calitatea actului medical sa creasca.

Declaratia integrala a  presedintelui Chiriac pe aceasta tema, aici: