CHIRIAC, CATRE ZIARISTI: HAI SA MERGEM TOTI LA WC-UL DE 31.000 EURO AL LUI OBREJA!

Presedintele  Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, declara ca de la anul, se va face o selectie mai atenta a proiectelor depuse de primarii, in vederea obtinerii de finantare de la CJ. Chirac a precizat ca prefera sa aloce fonduri pentru pentru reparatii facute la scoli si gradinite, decat pentru modernizarea centrului civic dintr-o comuna sau amenajarea unui parc intr-un sat.

Chiriac a fost sfatuit de ziaristi sa fie atent la sumele prevazute pentru proiectele de vizeaza reabilitari de scoli si gradinite, pentru ca s-au mai vazut cazuri de lucrari facute la grupul sanitar al unei gradinite dintr-un sat, care au costat peste 30.000 euro. Mai exact, este vorba despre un contract “prins” in 2008 de fostul prefect al judetului, Gheorghi Obreja, prin una dintre firmele sale, „Rexcam Prod”, care a incasat 31.745 euro pentru proiectul “Lucrari grup sanitar si utilitati, gradinita din satul Corbu Nou”. De altfel, firma lui Obreja – actual candidat ALDE Braila la Camera Deputatilor – a fost abonata la bani publici, ocupandu-se, printre altele, si cu reabilitari de WC-uri pe zeci de mii de euro (august 2007 – 22.565 euro, pentru proiectul “Reabilitare grup sanitar, Scoala cu clasele I-VIII Corbu Nou”;  iulie 2008 – 28.825 euro, pentru proiectul “Amenajare grup sanitar, Scoala cu clasele I-IV, sat Mihail Kogalniceanu, comuna Ramnicelu”).

Iulian Chiriac a precizat ca dupa ce se va lua decizia finantarii de catre Consiliul Judetean, proiectele respective vor fi prezentate pe pagina de Facebook a institutiei, ca sa poata vedea orice cetatean pe ce se cheltuiesc banii publici.

Rugat sa puna pe pagina de FB si o poza cu WC-ul facut de Obreja cu 31.000 de euro in satul Corbu Nou, Chiriac ne-a indemnat sa ne ducem sa constatam la fata locului cum arata obiectivul amintit. Mai mult, seful judetului a declarat ca daca ziaristii se hotarasc sa mearga sa viziteze grupul sanitar facut de Obreja, sa il anunte si pe el: “Daca mergeti voi, as avea rugamintea sa-mi spuneti si mie, ca sa pot sa merg si eu la toaleta aia! Hai sa mergem cu totii!”.

Dincolo de gluma, presedintele CJ spune insa ca analiza proiectelor ce vor fi finantate de Consiliu se va face mult mai serios, din toate punctele de vedere: “Eu nu raspund de ce s-a intamplat in 2007-2008, dar de acum incolo, va spun ca toate proiectele vor fi analizate foarte serios si din punct de vedere al sumei, si din punct de vedere al aplicabilitatii lor in folosul cetatenilor”.