CHIRIAC: CINE ESTE PREFECTUL JUDEȚULUI BRĂILA? CĂ NU-MI ADUC AMINTE… DOMNUL BOBOC – CĂ NU POT SĂ-I SPUN „PREFECTUL JUDEȚULUI BRĂILA” – DE CÂND ȘI-A LUAT MANDATUL E ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ

„Cine este prefectul județului Brăila? Că nu-mi aduc aminte foarte bine…” – a comentat astăzi președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), care a fost întrebat în cadrul unei conferințe de presă despre schimbul constant de replici acide care a avut loc între el și prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, în ultimele 2 luni, pe perioada crizei coronavirusului.

Chiriac a mai spus: „Eu cred că domnul Boboc – că nu pot să-i spun «prefectul județului Brăila» -, de când și-a luat mandatul cum și l-a luat, s-a gândit la un singur lucru: să fie într-o campanie sau precampanie electorală. Cred că ăsta a fost singurul scop și dvs cred că ați simțit lucrurile acestea și nu cred că e cazul să comentez foarte mult. Cred că v-ați dat seama cine este domnul Cătălin Boboc…

«Meciurile» n-au început de aici. Noi ne-am făcut treaba foarte bine, eu vă spun că pe timpul pandemiei am fost aproape zilnic la Spitalul Județean Brăila.

Cu toții știm că la începutul pandemiei țara a fost prinsă pe nepregătite și efectiv și județul Brăila, că și noi facem parte din această țară. Cu timpul, am găsit soluții și spitalul a avut tot ce-i trebuie, fără nicio problemă. Un lucru bun e că toată conducerea spitalului, medici, asistente, infirmiere s-au purtat exemplar și au știut ce au de făcut”.

Cât privește faptul că mai mulți liberali au cerut zilele trecute demiterea managerului Spitalului Județean Brăila, Chiriac a spus că ministrul Sănătății, care este liberal, o putea demite pe Delia Râșnoveanu, „așa cum domnul ministru a demis la Timișoara un manager care a salvat atâtea vieți omenești, cum la Focșani a demis managerul Spitalului și a pus o verișoară, cum s-a întâmplat și în alte părți din țară.

Părerea mea este că au așteptat o tragedie a brăilenilor, ca să o arunce în capul altora. Uitați că spitalul s-a descurcat foarte bine, a dat dovadă de profesionalism toată lumea și am trecut cu bine peste această etapă a pandemiei”.