Chiriac: Cred ca domnul Mortu, presedinte interimar al CJ, ar trebui sa invete mai repede

P1090820

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Iulian Francisk Chiriac, declara ca in opinia sa, colegul sau de partid, Viorel Mortu (PSD) se descurca bine la conducerea Consiliului Judetean, in ciuda faptului ca mai are si unele lipsuri. Atentionat ca Viorel Mortu nu se descurca atat de bine pe cat crede el, daca are nevoie de o dadaca administrativa care sa-i asigure linistea in sedintele de Consiliu – respectiv pe primarul Aurel Simionescu, prezent in acest scop la cea mai recenta sedinta CJ -, Chiriac a fost de acord ca seful judetului trebuie sa “invete mai repede” niste lucruri, cu precizarea ca, dupa parerea sa, acesta “invata repede”: “Eu cred ca domnul Mortu, in situatia actuala, fiind vicepresedinte al CJ si presedinte interimar, ar trebui sa invete mai repede in situatiile astea; eu cred ca invata repede. Tot discutam mai devreme de resetarea sistemului… Hai s-o facem in timp, astfel incat lucrurile sa intre intr-o normalitate si pe o directie buna”.

In conditiile in care este evident ca Viorel Mortu nu invata suficient de repede, dat fiind ca dupa  10 luni in fruntea CJ, nu este capabil sa faca fata unei banale sedinte de plen si are nevoie de “intariri” de la partid, l-am intrebat pe Chiriac daca nu crede ca ar fi necesara o “resetare” mai rapida, cand e vorba de presedintele CJ Braila.

“Presiunea  asta de a ne schimba colegii…. Noi il sustinem, ni l-am asumat, este colegul nostru, care in momentul de fata conduce Consiliul Judetean si noi il sustinem. Nu conduce prost, conduce cred ca destul de bine si incercam sa-l ajutam, astfel incat sa-si indrepte toate aceste lipse de comunicare”, a spus Chiriac.