CHIRIAC: JUCATOARELE DE LA HC DUNAREA AU FOST MANIPULATE. ANUMITE PERSONAJE DIN CONDUCERE DORESC RAUL ACESTUI CLUB

Presedintele Consiliul Judetean Braila, Iulian Chiriac, a anuntat astazi ca incepand din acest an, fondurile alocate de institutia sa clubului HC Dunarea vor intra intr-un cont separat, ca sa se poata urmari foarte atent modul in care sunt folositi banii. Chiriac a luat aceasta decizie dupa ce vicepresedintele HC Dunarea, consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) l-a acuzat intr-o conferinta de presa pe presedintele Marius Caranica (PSD) de faptul ca ar fi cheltuit banii clubului in mod ilegal.

Presedintele CJ i-a sugerat si primarului municipiului, Marian Dragomir (PSD), sa vireze banii intr-un cont separat, ca sa nu mai existe discutii ca s-ar face fraude cu banii publici.

Iulian Chiriac spera ca odata luata aceasta masura, dupa realizarea auditului de catre CJ si de catre Primarie la HC Dunarea si dupa aprobarea unui Regulament pentru conducerea clubului care sa contina si sanctiuni, lucrurile se vor linisti acolo.

Presedintele CJ spune insa ca scandalul de la club, care a aparut in presa locala si nationala, a stricat imaginea HC Dunarea si ca in opinia sa, “sunt anumite personaje care doresc raul acestui club. Personaje din conducerea clubului”.

L-am intrebat pe seful judetului daca are informatii care sa confirme acuzatiile vicepresedintelui Iordache, cum ca jucatoarele ar pleca de la echipa nu neaparat din cauza intarzierilor in plata salariilor, ci din cauza comportamentului antrenorului Florentin Pera.

Chiriac ne-a declarat ca nu are astfel de informatii si ca din cate stie el, problema jucatoarelor tinea strict de aspectul financiar: “Erau in situatia in care nu-si primisera salariile si sper ca… cred ca nu s-a intamplat asa, dar cineva din conducerea clubului incerca destabilizarea totala a clubului. Dupa cum vedeti, jucatoarele au jucat, au avut si rezultate mai slabe, dar si rezultate suprinzatoare, asa ca manipularea e la indemana si cred ca au fost manipulate. Jucatoarele acum sunt linistite si consider ca conducerea clubului nu trebuie sa ia legatura permanent cu jucatoarele, ci sa judece dupa rezultatele sportive”.

Chiriac a mai spus ca dupa stiinta sa, jucatoarele nu au probleme cu antrenorul Pera si ca au fost doar 2-3 “instigatoare”, carora li s-a si reziliat contractul.

Declaratia integrala a presedintelui Iulian Chiriac pe aceasta tema, aici: